Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Şipşak Elton John, Elton John evleniyor, David Furnish

        İngiltere'de eşcinsel evliliğin resmi ve yasal olarak kabul edilmesi ve ilk eşcinsel evlilik töreninin geçen hafta sonu yapılmasının ardından ünlü İngiliz şarkıcı Elton John evleneceğini açıkladı.

        Elton John, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, 2005 yılında "medeni ortaklık" yoluyla hayatını birleştirdiği David Furnish ile mayıs ayında evleneceklerini duyurdu. 67 yaşındaki Elton John, evlat edildikleri iki çocukları ve yakın arkadaşlarının katılacağı küçük bir tören planladıklarını söyledi.

        Akşam'ın haberine göre Çiftin 2005 yılındaki "medeni ortaklık" töreninin ardından verdikleri kutlama resepsiyonuna 2 milyon dolar harcadıkları basına yansımıştı.

        İngiltere'de ve Galler'de geçen hafta sonundan bu yana çok sayıda eşcinsel çift evlendi. İngiltere'deki tüm siyasi partilerin desteklediği "eşcinsel evliliğin resmi olarak kabul edilmesini" öngören yasa tasarısı, geçen yıl temmuz ayında Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onaylanmıştı. Yasanın onaylanmasıyla ülkede eşcinsel çiftler artık resmi törenlerin yanı sıra onay almaları durumunda dini törenlerle de evlenebiliyor. Ayrıca daha önce "medeni ortaklık" yoluyla hayatını birleştirmiş eşcinsel çiftler, bunu "evliliğe" çevirebiliyor.

        İngiltere'de "medeni ortaklık" adı altında eşcinsel çiftler 2005 yılından bu yana hayatını birleştirebiliyordu. Ancak eşcinsel çiftler kiliselerde ve dini kurumlarda evlenemiyor ve "evli" olarak adlandırılmıyordu.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa