Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar 'Sen bu kadarsın deseler üzülmem'

        HT CUMARTESİ / PINAR ERBAŞ

        Özge Borak sanatçı bir ailenin kızı. Babası Devlet Opera ve Balesi koreografı Selçuk Borak, annesi balerin Buket Borak. Kardeşi, yengesi, kısaca Özge Borak dışında ailedeki herkes dansçı. Özge Borak da başlarda dansa ilgi duymasına, hatta küçükken sabahları erkenden kalkıp Annie müzikalini izlemesine rağmen dümeni oyunculuğa kırmış. Özellikle Eyvah Eyvah filmi ile seyircinin gözünde rüştünü ispat etti. Bu arada filmin setinde tanıştıkları Ata Demirer ile ilişkisi onu pek alışık olmadığı magazin gündeminin tepesine taşıdı. İlişkisiyle ilgili sorular karşısında tıp oynamayı sürdürüyor. Bu sene hem Kabare adlı bir müzikalde oynuyor hem yeni atv’de bir televizyon dizisine başlıyor. Özge Borak, bu hızlı tempoda HT Cumartesi’yle dertleşiyor.

        Yeni diziniz, Bir Günah Gibi’de kardeşinin kıskançlıkları yüzünden kaderi yön değiştiren bir ablayı canlandırıyorsunuz. Başkaları kaderinizde ne denli etkili olabilir? Birinin kaderinize müdahale etmesine izin verir misiniz?

        Ailemden biri için fedakârlık yapabilirim. Onun dışında, yapmak istediklerimden beni kimse vazgeçiremez.

        Dışarıdan çok soğuk görünüyorsunuz ama sizi tanıyanlar şen şakrak, optimist biri olduğunuzu söylüyorlar. Bu nasıl bir tezat?

        Soğuk görünmemde oynadığım rollerin de etkisi var. Bazen “hiç mi mutlu olduğu gün yok, hep mi ağlayacak bu kadın” diye isyan ettiğim rollerde oynadım. Aslında olaylara iyi yönden bakmayı severim. Olumsuzlukları, kötü deyip elinin tersiyle itmek en kolayı.

        Ailenizin sizi en takdir ettiği gün hangisiydi?

        Kabare müzikalinde oynadığım ilk gün, sahneden indikten sonra bana “Bize bunu yaşattığın için sana teşekkür ederiz. Çok güzeldi” demişlerdi. O gün özeldi gerçekten.

        Müzikaldeki rolünüz için koreograf babanızla birlikte çalışmışsınız. Aileden birinden ders almak zordur ya... Öyle bir durum yaşanmadı mı sizde?

        Asla. Biz çok rahat çalıştık. Çok sabırlıdır. Karşısındakine cesaret verir.

        Ailenizle birlikte oturduğunuz için, babanızla evde çalışma şansınız da olmuş. Bu torpile girmez mi?

        Yok canım, şans. Müzikal ben ekibe dahil olmadan önce de sahneleniyordu. Başroldeki arkadaşım hamile kaldığı için yerine geçtim. Herkes rolüne hâkimdi. Eksikleri olan bendim. O açığı da evde çalışarak kapadık.

        Müzikalde alabildiğine vamp bir kostüm ve kadınsı bir duruşunuz vardı. O haller, topuklu ayakkabı, kırmızı ruj size ne kadar yakın?

        Çok yakın olduğum söylenemez. Ama bazen kafama eser, sebepsiz yere süslenirim. Mesela en son kız arkadaşlarımla buluşacağım gün topukluları giyip çıktım.

        Genelde kadınlar erkeklerle değil, kadınlarla buluşacakken daha çok süslenir ya... Sizinki de o hesap mı?

        Kiminle dışarı çıktığımın bir önemi yok. Nasıl hissediyorsam, öyle giyiniyorum. Fakat özel davetler dışında, çok kadınsı, süslü pülsü kıyafetler içinde göremezsiniz beni.

        'TAHAMMÜLÜM YOK'

        Yarın için korkunuz var mı?

        Hiç yok. Bir anda tepelere fırlamış olsaydım, gelecekte de iyi olacak mıyım gibi korkularım olabilirdi. Ama hep yavaş ve sağlam adımlar atmayı tercih ettim. İyi ki de öyle yapmışım. İşim, aşım, ailem, sevdiklerim, her şeyim var. Biri çıkıp dese ki “Sen bu kadarsın, bundan ileri gidemeyeceksin” inanın üzülmem.

        Son günlerin en mutlu gününü anlatsanıza!

        Kuzenim Almanya’da yaşıyor. Geçen sene bebeği oldu. Daha yeni görüşebildik. Çok eğlendik beraber.

        “Yanımda olmasa sevinirim” dediğiniz insan var mı?

        Hasta olmayı seven insanların yanında duramıyorum. Karşımdaki “Ah ayağım, ah midem, ah sırtım” dedikçe ben yoruluyorum. Bir de ağır kanlı insanlara tahammülüm yok. Onların yanında 15 dakika beklesem, bir sene geçmiş bitmiş gibi geliyor bana.

        'KİMSENİN ÖZEL HAYATIMLA İLGİLENECEĞİNİ SANMIYORUM'

        Özel hayatınıza dair hiçbir yerde tek kelime laf etmezken sürekli ilişkinizle ilgili haberler yapılıyor.

        Sürekli sorulan mesele o. Oysa bence insanlar bu tür soruların cevabını merak etmiyor.

        Emin misiniz?

        Neticede insanlar önce bizi yaptığımız işle tanıyor. Aleni bir şekilde sunmadığım sürece kimsenin özel hayatımla ilgileneceğini sanmam.

        Oyuncular popüler bir ilişki yaşadıklarında özel hayatları bir anda yaptıkları işlerin önüne geçer. Ama kariyerleri de ivme kazanır. İçinde bulunduğu projeler 4 iken 8 olur.

        Hayır. Özellikle Eyvah Eyvah filminden sonra kariyerim ivme kazanmıştı zaten. Aynı hızda devam ediyor. Değişen bir şey yok.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa