Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Levent Yüksel: Bugün ölsem...
        • 1

          Bir araştırmada tüm zamanların en iyi pop albümleri arasında ‘Med Cezir’ ile ilk 100 içinde dördüncü sırada yer alan, pop müziğe yön veren şarkıcılardan biri olarak kabul edilen Levent Yüksel’in yeni albümü tamamen arabesk içerikli. Yüksel, ‘Hayatıma Dokunan Şarkılar’ adını verdiği çalışmasında İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ve Mine Koşan ile özdeşleşmiş şarkılara yer verdi. HT Magazin'den Mehmet Çalışkan'a konuşan, yalnız bir hayat sürmeyi tercih ettiğini dile getiren sanatçı, arabesk şarkılar seslendirmesinin ruh haliyle ilgili olduğunu açıkladı.

        • 2

          Neden 5 yıl boyunca albüm yapmadınız?

          Çünkü içimden gelmedi. O 5 yıl içinde ülkemizde ne yazık ki çok üzücü olaylar yaşandı. O üzüntünün ortasında şarkı hazırlamak için de televizyona çıkmak için de röportaj yapmak için de hiç enerjim yoktu. 5 yıllık geçmişe göre şimdi hakikaten daha iyi bir dönemdeyiz. Menajerim de ‘Haydi artık’ dedi.

        • 3

          5 yıllık süreçte ne yaptınız?

          Tabii ki tamamen boş oturmadım. Sevdiğim işi yapmalıydım çünkü beni ayakta tutuyor, Öte yandan geçimimi sağlamak için para kazanmak zorundayım. Genelde barlarda sahneye çıktım. Çünkü artık çok fazla halk konserleri olamıyor.

        • 4

          Geçim sıkıntısı mı yaşadınız?

          Hayır, geçim sıkıntısı yaşamadım. Barlarda sahneye çıkmamın salt amacı para kazanmak değil. Az önce de söylediğim gibi mesleğim beni hayata bağlıyor. O sahne programlarımdan kazandığım para da bana yetiyor. Allah eksik etmesin ufak tefek birikimim de var.

        • 5

          ‘Kadın Şarkıları’nızdan sonra proje albümüne bir yöneliş oldu. ‘Hayatıma Dokunan Şarkılar’ da bir proje albümü. Çekiciliği nedir, yoksa yeni şarkı üretilmiyor mu?

          Yeni şarkı üretilemiyor. Günlük konuşma dilimiz 450 kelimeden oluşuyor. O 450 kelimenin içinde olduğu şarkılar yapıldı. Yani tükendi. O yüzden de olmayacak kelimelerle şarkı- lar yapılıyor. O zaman da ortaya abuk sabuk şarkılar çıkıyor. Ne bileyim vallahi.

        • 6

          Peki ne olacak böyle?

          Bu durum sadece ülkemize özgü değil. Dünyada da şarkı üretiminde büyük sorunlar yaşanıyor. Elbette yeni şarkılar yapılıyor ama çok fazla tutmuyor. Artık eskiden olduğu gibi yepyeni şarkılarla çıkmak ne yazık ki söz konusu değil. Dolayısıyla eski şarkıları yeniden seslendirmek bana daha aklıselim geliyor. Bütün bu zorluklar içinde eğer bir şarkı çıkarırsam ne âlâ. Eğer çıkaramazsam da kusura bakmayın.

        • 7

          Pop müziğine yön veren biri neden arabesk albüm hazırlar?

          Konserlerimde ve sahne programlarında ortalama 26 - 27 şarkı seslendiriyorum. ‘Yalnızım’ diğerlerinden çok daha fazla reaksiyon alıyor. Menajerim de bu duruma istinaden ‘Haydi bu kez bir arabesk albüm yapalım’ dedi. Bu fikir hoşuma gitti ve ‘Tamam’ dedim.

        • 8

          Çocuk yaşlarınızdan beri arabesk şarkıları dinliyormuşsunuz...

          Örneğin ‘Yorgun Gözler’i çocuk yaşlarımda çok severdim ve sürekli dinlerdim.

        • 9

          O yaşlarda şarkının hangi sözleri size hitap ediyordu ki?

          ‘Hata benim, günah benim. Affet sevgilim, dön gel artık kapanmadan yorgun gözlerim’ elbette bana hitap etmiyordu ama bir şekilde seviyordum işte. Bugüne kadar gitmiş bir hatunun döndüğünü asla görmedim de.

        • 10

          Dönmez mi?

          Ben döneni görmedim. Bu kadar kafi.

          52 yıllık yaşamınızda en büyük kazancınızla en büyük kaybınız nedir?

          52 yılı dolu dolu yaşadım. İnsanlara bakıyorum, yüzde 99’u yaptığı işten memnun değil. Ben sevdiğim bir işle var oldum, onunla da var olmaya devam ediyorum. Bugün ölsem gözüm açık gitmez. Hayatımdan şikâyet etmeye hakkım yok. Vaskulit hastalığının pençesine düşüp hastaneye yattığım dönemlerde ‘Hayatı nasıl yaşadığımla ilgili sorgulamalarda bulundum. Hiçbir şeyi yarına bırakmama kararı aldım. Hayatın yarın devam edeceğinin garantisi mi var? Her anımı güzel yaşamanın peşindeyim.

        • 11

          Bugüne kadar en büyük hayalinizi gerçekleştirebildiniz mi?

          En büyük hayalim uçak almaktı ama olmadı. Çünkü çok masraflı. Uçak aldın mı yerde durmamalı, sürekli uçmalı. Sivil havacılık da henüz o kadar gelişmedi.

        • 12

          İbrahim Tatlıses ile Orhan Gencebay, onların seslendirdiği şarkılardan albüm yapmanıza nasıl tepki verdiler?

          Orhan Ağabey’in tepkisi güzel oldu. Açıkçası İbrahim Ağabey’in görüşünü alamadım. Onun da güzel bir tepki verdiğini düşünüyorum. Onlar benim büyüklerim ve inanılmaz saygı duyuyorum. Müthiş sanatçılar.

        • 13

          Bir dönem ‘Kıro müziği’ olarak tanımlanan arabesk müziğe bir ilgi söz konusu...

          Evet, öyle tanımlanırdı. Kıroların değil bizim müziğimizdir. Örneğin Adanalı biri arabesk şarkı yazıyor. O adam bizim adamımız değil mi? ‘Mutlu Ol Yeter’ lisede ilk aşkıma söylediğim şarkıydı. Yıllar geçtikçe hakikaten arabesk müziğin bizim müziğimiz olduğunu kabul ettim. Arabeskten uzak durma durumunu arabesk müziği yapanların dışındakiler kendi kendilerine yarattı. Bir albüm yapıyordum, bir milyon tane satıyordu. Adını sanını hiç duymadığımız bir adam arabesk albüm yapıp 5 milyon tane satıyordu. Şimdi kendi kendime soruyorum, “Acaba arabesk müziği kabul etmeyerek hata mı ettik?’ diye.

        • 14

          Arabeskin itibarı iade mi ediliyor?

          Geçmişte yükselişte olduğu dönemler arabeski biz istemedik, elimizin tersiyle ittik. Ne kadar itersek itelim hak ettiği yerini hep korudu. Arabesk müzik yeniden yükselişe geçince hiç ilgisi olmayan kişiler albümler yaptı. Birkaçının dışındaki hiçbir albüm tutmadı. ‘Hayatıma Dokunan Şarkılar’ adını verdiğim bir arabesk albüm yaptım. Şarkıların 8’i cidden benim hayatıma dokunan şarkılardır. Az önce sözünü ettiğim ilk aşkıma söylediğim şarkı olan ‘Mutlu Ol Yeter’ gibi.

        • 15

          Arabesk albüm hazırlamanız ruh halinizle ilgili olabilir mi?

          Ruh halimle de alakalı olabilir. Yalnızım, tek başımayım evden işe, işten eve gidiyorum. Bu şekilde bir yaşam sürüyorum.

        • 16

          Neden yalnızsınız?

          Çünkü tercihim o yönde. Yalnız olduğum için de kendimle gurur duyuyorum. Dünyaya yalnız geldik yalnız öleceğiz. Tamamen kabuğuma çekilmiş değilim, paylaşımlarda bulunduğum çok insan var ama eve gittiğim zaman örneğin ayaklarımı uzatıp kahvemi içerken televizyon izliyorum, kimseye dert anlatmak zorunda değilim, mutluluğumu da anlatmak zorunda değilim. Hiçbir şeye zorunlu değilim, hayatımı yaşıyorum. Böyle süper bir hayatım var.

          Peki gerçekten mutlu musunuz?

          Mutluyum, hem de çok.

        • 17

          Bir olay mı yaşadınız, bir darbe mi yediniz de yalnız kalmayı tercih ettiniz?

          Vallahi yıllar böyle öğretti. Yıllar geçtikçe beğenmekte zorlanmaya başladım. Zorlandığım için de tek başınayım. Kendi kendime bir hayat sürüyorum.

          Birinin omuzunda ağlama gereksinimi duymuyor musunuz?

          Öyle durumlarda yastık en güzel arkadaş oluyor. Elbette dostlarım var. Dertleşmeye gereksinim duyduğum zaman sağolsunlar yanımda oluyorlar.

        • 18

          Kadınlara tövbe mi ettiniz?

          Hayır, yok öyle bir şey. Neden tövbe edeyim. Aşk, hayatıma giriyor çıkıyor. Ben de herkes gibi şeyler yapıyorum. Ne var ki ‘Âşık olmalıyım’ diyerek âşık olmuyorum. Olur muyum, olmaz mıyım bilemiyorum. Aşk konusunda hesap kitap yapmak, ne zaman olunacağını tahmin etmek mümkün değil.

        • 19

          Kimin hangi şarkısını seslendirdi?

          Kaderimin Oyunu Orhan Gencebay

          Beni Böyle Sev Orhan Gencebay

          Yalan İbrahim Tatlıses

          Yorgun Gözler İbrahim Tatlıses

          Hor Görme Garibi Orhan Gencebay

          Yalnızım İbrahim Tatlıses

          Mutlu Ol Yeter İbrahim Tatlıses

          Bir Kulunu Çok Sevdim İbrahim Tatlıses

          İtirazım Var Müslüm Gürses

          Sus Mine Koşan

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa