Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Ceyhun Fersoy: "Beni öldü sanmışlar"

        HT MAGAZİN

        ‘Seksenler’ dizisinde canlandırdığı Almancı Şahin rolüyle tanınan ve cuma günü gösterime giren ‘Figüran’ filminde de rol alan Ceyhun Fersoy, kariyerine nasıl başladığını, futbol sevgisini ve yeni projelerini HT MAGAZİN’e anlattı.

        Çocukluğunuz nasıl geçti?

        Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz? 1986 yılında İsviçre’ye gittik, babam orada 6 yıl ofis müdürlüğü yaptı THY’de. 91’de İstanbul’a geldik sonra 92’de Fransa Strasbourg’a gittik. Babam orada ilk THY ofis müdürlüğünü açtı. Hayatımız orada devam edecekti fakat annemle babam Türkiye’de yaşamamızın daha doğru olacağını söyledi ve 94 yılında Türkiye’ye kesin geri dönüş yapıldı. 9 yıl boyunca futbol oynadım, Fransa’da yaşarken bana Strasbourg yıldız takımından teklif geldiği için kalmayı istiyordum. Babam, Türkiye’de altyapılarda oynayacağımı söyleyerek beni ikna etti. Türkiye’de Fenerbahçe’nin altyapısında oynadım fakat altyapı şartları çok kötüydü. Fransa’da çim sahada antrenman yapılıyorken burada toprak sahadaydık ve şartlar çok kötüydü. Keskin bir dönüş yaparak oyunculuğa geçtim.

        Sizi oyunculuğa iten şey ne oldu?

        Ailem. Futbol oynarken bir yandan da perküsyon çalıyordum. Hatta sünnet düğünümde İsviçre’den tanıdığımız olan Burhan Öçal çalmıştı. Bana “Parmaklarını değerlendirmen, müzik aleti çalman lazım” deyip darbukasını vermişti. Bende çalıştım ve İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda perküsyon sınavına girdim. Fakat 7 aşamalı sınavın 6 aşamasını geçip son turda elendim. Ondan sonra müziğe küstüm ve çalmak istemedim. Benim için Can Gürzap demişti “Bu çocuk başka bir şey olacak” diye. Çocukluktan beri yaptığım espriler, taklitler vardı, insanları güldürebiliyordum. Annem “Bunun üzerine gitmelisin” dedi, ben de önce TÜRVAK Sinema Televizyon Okulu’nu bitirdim sonra Müjdat Gezen Eğitim Merkezi’nde eğitim aldım ve oyunculuğa adımımı attım. İlk kez Nedim Saban ile bir çocuk oyununda sahneye çıktım. Can Gürzap’ın da bir oyunu vardı o zamanlar. Yanına gittiğimde beni hatırlayıp “O zaman da demiştim bu çocuk başka bir şey olacak diye” demişti.

        ‘ŞAHİN KARAKTERİ ÇOK SEVİLDİ’

        ‘Çocuklar Duymasın’da canlandırdığınız karakterle geniş kitlelere ulaştınız. Ama ‘Seksenler’ dizisiyle büyük bir beğeni ve ilgi topladınız. İzleyici nazarında bu iki karakterin arasındaki fark sizce neydi?

        Tiyatro, reklam, dizi hepsinde oynamışlığım vardı ama dönüm noktam ‘Çocuklar Duymasın’ olmuştur. ‘Çocuklar Duymasın’ döneminde, ‘Seksenler’ dizisine iki bölümlük konuk oyuncu olarak girmem gündeme geldi. Karakter çok sevildi. Şu anda 153’üncü bölümü çekiyoruz.

        ‘FİGÜRAN’IN ÇEKİMLERİ 18 GÜN SÜRDÜ

        ‘Figüran’ filminiz vizyona girdi. Bize biraz filmden bahsedebilir misiniz?

        Adından da anlaşıldığı üzere bir figüranın hayatını anlatıyoruz. Hayatı setlerde geçmiş ama hiç ön planda olmamış, çünkü çok sakar. Elinde çok güvendiği bir senaryo var ve kapı kapı şirketleri geziyor. Bunu ben de yaşadım, kapı kapı şirket dolaştım ama hep olumsuz cevap aldım. Onun da başına tatlı komik hikâyeler geliyor.

        Gişe odaklı son dönem komedi filmlerinden farkınız ne olacak?

        Farkı sektörü anlatıyor olmasından geliyor. Film sinema sektörünü anlatıyor, bir dizi/ film nasıl çekiliyor, figüranın hayatı nasıl geçiyor, bunlar anlatılıyor. Çekimler 18 gün sürdü ve son gün yönetmenimiz “Artık gülmeyin bitirmemiz lazım” diye bizi uyarıyordu.

        ‘Beni öldü sanmışlar’

        Hiç ölüm tehlikesi atlattınız mı?

        Annemlerle çok büyük bir trafik kazası geçirmiştik ben 9 yaşındayken, neyse ki kimse ölmedi. Araba kaymaya başladı ve18 tekerlekli bir TIR üzerimizden geçti. Benim için öldü diyorlar, 2 gün sonra tam kendime gelebilmiştim. Kimseye bir şey olmadı, benim sadece ön dişlerim kırılmıştı. 18 yaşına kadar takma diş kullanmak zorunda kalmıştım. Sadece iki köpek dişim vardı ağzımda, takma dişleri çıkarıp insanları korkuturdum.

        SETTEKİ ŞAŞIRTICI TEKLİF!

        Rol arkadaşınız Begüm Öner’e evlenme teklif ettiniz. Evlilik hazırlıkları ne durumda?

        22 Ağustos’ta kısmetse evleniyoruz. Begüm ile sette tanıştık ve ben ilk günden beri evleneceğimizi düşünüyordum. Teklif hazırlıkları yaparken senarist arkadaşım Eray Yasin Işık’a dedim ki “Ben sette teklif etmeyi planlıyorum. Sen o sahneyi sanki Şahin karakteri, Elvan karakterine evlilik teklifi ediyormuş gibi yaz da Begüm uyanmasın, çekerken de ben içeri Şahin olarak değil Ceyhun olarak girip teklifimi edeyim” dedim. Sahneye önceden çalıştık, orayı süsledik, hiç farkına varmadı tabii Begüm. Çekim başlayınca söze “Begüm” diye başladım, zaten Begüm o an şoke oldu ve teklifimi ettim. Kendi kendime dedim ki “Eğer hayır derse ben orada diziyi de her şeyi de bırakır giderdim herhalde.”

        Ceyhun Fersoy Begüm Öner'le evlilik hazırlığı yapıyor.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa