Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Merve Özbey: ‘Ruhum arabesk şarkılarım pop’

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        Fotoğraf: Bilal ÇELİK

        ERDEM Kınay’ın albümlerinde yer alan ‘Duman’ ve ‘Helal Ettim’ şarkılarıyla dikkat çekmeyi başaran şarkıcı Merve Özbey, ‘Yaş Hikayesi’ isimli ilk solo albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Uzun bir çalışmanın ardında çıkardığı albümündeki bütün şarkılara güvendiğini söyleyen Özbey, “Kendime ve şarkılarıma güvenmeseydim albüm yapmaz, herkes gibi single çıkarırdım” diyerek iddialı konuştu.

        ‘Yaş Hikayesi’ albümü ilk albümünüz. Albüm süreci nasıl geçti?

        Biz Erdem Kınay’la birlikte konserlere devam ettiğimiz için albüm süreci oldukça yorucu geçti. Proje albümünde söylediğim iki şarkı hâlâ popüler ve onlar kadar iyi bir iş çıkarmak istedik. ‘Yaş Hikayesi’ni ticari kaygı duymadan hazırladık. Erdem mükemmeliyetçi adamdır, bu da hazırlık süresinin uzamasına sebep oldu.

        Erdem Kınay’ın proje albümünden sonra albüm yapmak yerine onun bir albümünde daha yer aldınız. Kendi albümünüzü çıkarmak için neden bu kadar beklediniz?

        Bu iki insanın birbirini tanımasıyla alakalı. Biz Erdem'le bir bütün olduk. Ondan önce benim zaten albüm yapmak gibi bir niyetim yoktu. Akademik kariyer düşünüyordum. Albüm düşüncem olmadığı için acele etmemi gerektiren bir şey yoktu.

        Doğru zamanı beklediniz o zaman?

        Yetenek ve ses çok önemli ama doğru şarkı olmadığı sürece hiçbir anlamı yok. Hiçbir şarkı kötü değildir ancak doğru şarkıcı ve doğru aranjeyle buluşmalı. Bu üçü bir arada olduğu zaman şansınız oluyor. Erdem Kınay en büyük şansım. Merve Özbey eşittir Erdem Kınay.

        ‘Duman’ ve ‘Helal Ettim’ şarkılarıyla beğeni topladınız. Bu albüm beklentileri karşılayacak mı?

        Aynı ekiple devam ettik. Bu albüm Deniz Erten, Merve Özbey ve Erdem Kınay üçlüsünün çalışması. Bu yüzden çok büyük tedirginliğim yok. Kendime ve şarkılarıma güvenmeseydim albüm yapmaz, herkes gibi single çıkarırdım. Üç senedir bunun için bekledik. Şarkılarımın hepsi çok dinleniyor. Albüm içindeki şarkılar kendi içinde yarış halinde. Ticari bir beklenti yok. Olsa iki tane iyi şarkı koyar, çıkardım.

        Ancak yeni bir isimdiniz. Albümün hazırlık sürecinde unutulabilirdiniz...

        Bizler bu işi insanlara kendimizi daha fazla duyurabilmek, daha fazla konsere gidebilmek için yapıyoruz. İnsanlar benden bir şeyler bekliyordu ve Erdem bu beklentiyi single’la geçiştirmek istemedi. Bestelerin birçoğu ile aranjelerin sahibi de yapımcım da Erdem Kınay. Zaten bir fabrikanın göbeğindeyim, niye tek şarkıyla kullanayım ki.

        ‘Albümde Sıla ve Ebru Gündeş tadı var’ gibi yorumlar okudum. Bu yorumların haklılık payı var mı?

        İkisi de kendi alanında çok sağlam isimler. Benzetilmek beni mutlu eder ama yorumumun ve albümlerimizin benzediğini düşünmüyorum. Taklitler her zaman asıllarını yaşatır.

        Tarzınız arabeske yakın mı peki?

        Arabeske yakınım, eğitimim de Türk sanat müziği üzerine. Sesimi insanlar arabeske yatkın buluyor. Ses tonumdaki acı insanları etkiliyor. Ruhum arabesk ama şarkılarım pop.

        ‘Akalın’la abla kardeş gibiyiz’

        “Dört buçuk yıl Demet Akalın’la çalıştım. Hayatımın en keyifli zamanlarından biriydi. Demet Hanım’la abla kardeş gibiyiz. Zaten beni isteyen Erdem Kınay’dı. Daha o ‘Benim albümümde olmak ister misin’ cümlesini bitirmeden kabul ettim. Sonra da yakasına yapıştım.”

        "Her şarkıya klip istiyor"

        Albüm için kaç klip çekeceksiniz?

        Albümdeki bütün şarkıları kliplendirmek istiyoruz. İkinci klip hangisine olur bilmiyorum. ‘Yaş Hikayesi’nin klibi yakın zamanda çıktı, bir yandan konserlere devam ediyoruz. Fırsat buldukça klip çekeceğiz. Yeni albüm için bir buçuk yıl, yeni klip için ise en az bir ay var.

        ‘Bu işi insanlar BENI TANISIN diye yapıyorum’

        Günlük hayatta nasıl giyinirsiniz?

        Özellikle yoğun olduğum dönemlerde eşofman, kapüşonlu ceketler giyerim. Makyaj ve topuklu ayakkabıyı sahne dışında çok göremezsiniz. Zamanımı saç-makyajla harcayacağıma kitap okurum.

        O zaman sokakta rahat yürüyor musunuz sorusunu sormayayım.

        Sokakta rahat yürüyemiyorum diye dert yanmak çok saçma. Bu işi insanlar beni tanısın diye yapıyorum.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa