Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Bu tencere, bu da kapağı!

        Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin ‘Caroline’i Alman oyuncu Wilma Elles'in kendi kendine karıştıran tencere ve ‘Çorba Jakuzisi’ adını verdiği icadı için önce Almanya'da, ardından uluslararası platformda patent aldığı ortaya çıktı. Bugün basında ve çeşitli internet sitelerinde haberin asparagas olduğu ve Wilma Elles'in haberde kullanılan fotoğrafının bir tencere firmasının tanıtımında görev aldığı sırada çekildiği iddia edilmişti.

        DÜNYA FİKRİ MÜLKİYET ÖRGÜTÜ PATENTLİ

        HT Magazin'de Zafer Akbaş imzalı habere kaynaklık eden Alman Express gazetesinin Nisan 2010 tarihli haberinde Wilma Elles, 'mucit' olarak tanıtılırken, haberin videosunda da güzel oyuncu icadını bizzat tanıtıyor. Alman Patent Enstitüsü'nün kayıtlarına göre bahsi geçen tencerenin patenti Wilma Elles ve Hans Brammer adına 17.06.2010 tarihinde alınmış. World Intellectual Property Organization'ın (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) kayıtlarında ise tencerenin patentinin aynı isimler adına 24.06.2010 tarihinde onaylandığı görülüyor.

        WILMA DA ONAYLADI!

        Wilma Elles de HT MAGAZİN'in haberini doğrularken yanlış anlaşılmalara çeviri hatasının neden olduğunu söyledi: "2009 yılında kendi kendini karıştıran tencere fikrini buldum ve bir arkadaşımla paylaştım. Hatta onunla bunun videosunu çektik. Ardından da patent enstitüsüne başvurduk. Dün bu haber yayınlanmış. Birbirimizi yanlış anlamışız. Bu haber doğrudur."

        Express'in haberi için tıklayınız Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün patent onayı için tıklayınız Almanya'daki patent onayı için tıklayınız

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa