Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Attila Özdemiroğlu: Aslında hastalığı sevdim

        Mehmet ÇALŞIKAN / HABERTURK GAZETE

        Duayen müzisyen Attila Özdemiroğlu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 73 yaşında hayatını kaybetti. Türk pop müziğinin yanı sıra Türk sineması ve Türk tiyatrosuna da önemli katkılar sağlayan sanatçı, bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

        Attila Özdemiroğlu’nun vefatıyla Onno Tunç, Aysel Gürel ve Kayahan’dan sonra Türk pop müziğinin son 40 yılına damgasını vurmuş bir müzisyen daha aramızdan ayrıldı. Gerçek bir duayendi. “Firuze”, “Kalbim Ege’de Kaldı”, “Sevda”, “Delisin”, “Yara”, “Rakkas”, “Yalnız Kullar”, “Hasret” ve “Kalp Yarası” gibi unutulmaz şarkıların da aralarında bulunduğu 200’den fazla şarkının besteciliğini ve aranjörlüğünü yaptı. Özdemiroğlu, pop müziğe yaptığı katkıların yanı sıra Türk sineması için de önemli bir isimdi.

        43 FİLMİN MÜZİĞİNİ YAPTI

        Özdemiroğlu, içlerinde “Fahriye Abla”, “Dul Bir Kadın”, “Anayurt Oteli”, “Kurbağalar”, “Muhsin Bey”, “Arabesk” ve “Ağır Roman” gibi Türk sinemasına damgasını vurmuş filmlerin de yer aldığı 43 filmin müziklerine imza attı. En İyi Film Müziği dalında kazandığı 4 Altın Portakal ödülüyle Cahit Berkay ile birlikte Antalya Film Festivali’nde kendi alanında en çok ödül kazanan müzisyenlerden biri olan Özdemiroğlu, Eurovision Şarkı Yarışması için de 7 şarkı besteledi. Bunlardan biri olan, “Aman Petrol” Ajda Pekkan’ın yorumuyla Hollanda’daki finalde Türkiye’yi temsil etti. Özdemiroğlu, “Yedi Kocalı Hürmüz”, “Devekuşu Kabare” ve “Fosforlu Cevriye”nin yanı sıra 11 müzikalin daha müziklerini yapmış olmasıyla Türk tiyatrosu için de özel bir isimdi. İşte öylesine özel bir müzisyen olan Attila Özdemiroğlu, 73 yaşında hayatını kaybetti. 2 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Özdemiroğlu, pazar günü yoğun bakıma alındığı İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti. Sanatçı, bugün Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

        SEVENLERİ HASTANEYE KOŞTU

        Florence Nightingale Hastanesi adına yazılı açıklama yapan Dr. Okan Özçeker, şunları söyledi: “Sayın Mehmet Attila Özdemiroğlu, 2014 yılından beri yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteyken çoklu organ yetmezliğiyle, doktorlarımızın yaptığı tüm tıbbi müdahalelere rağmen, 20 Nisan’da saat 09.30’da hayatını kaybetmiştir.” Attila Özdemiroğlu’nun eşi Hepgül Hepbir ile çocukları, hastanede aralarında Sezen Aksu, Şanar Yurdatapan, Müjdat Gezen, İzzet Öz, Gonca Vuslateri’nin de olduğu birçok ünlü ismin ve sevenlerinin taziyelerini kabul etti.

        "KEYFİNİ ÇIKARDIM DİYEBİLİRİM"

        Attila Özdemiroğlu, hastalığıyla ilgili olarak hastalığı sevdiğini belirterek şunları söylemişti: “Bir sürü hastalık ölüm getiriyor ama kanser tanımlaması çok daha soğuk. Kanser olabileceğimi düşünüyordum, bunlar vahim şeyler değil. (...) Ölümsüzlüğün iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle dünyam başıma yıkılmış gibi de hissetmiyorum. Aslında hastalığı sevdim ben; daha rahat bir hayata geçtim. Birilerinden sorumluydum, şimdi birileri benden sorumlu. Hastalığım sırasında yaşamın keyfini çıkardım diyebilirim."

        ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

        CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, vefat eden Attila Özdemiroğlu’nun eşi Hepgül Özdemiroğlu’nu dün akşam telefonla arayarak taziyelerini iletti. Ailenin acılarını paylaşan Erdoğan’ın, müzisyen Özdemiroğlu’nun vefatının sanat dünyasını yasa boğduğuna dikkati çekerek Hepgül Özdemiroğlu’na başsağlığı dileğinde bulunduğu belirtildi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren besteci ve söz yazarı Atilla Özdemiroğlu'nun eşi Hepgül Özdemiroğlu'nu telefonla aradı.

        CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Hepgül Özdemiroğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

        Kılıçdaroğlu, ayrıca Aysel Han'ın vefatı nedeniyle oğlu Doç. Dr. Ahmet Kasım Han'ı da arayarak, taziyelerini bildirdi. (AA)

        ÇOCUK YAŞTA BİRÇOK ENSTRÜMAN ÇALIYORDU

        Ocak 1943’te Ankara’da dünyaya gelen Attila Özdemiroğlu, müziğe olan ilgisinden dolayı daha çocuk yaşlarında keman, vibrafon, flüt, trombon, çello, viola ve piyano çalmayı öğrendi. Ankara Atatürk Lisesi’nde öğrenim gördüğü sırada birçok müzik yarışmasına katılan sanatçı, 1966’da Durul Gence Orkestrası’na katılarak profesyonelliğe ilk adımını attı. Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan ve Sezen Aksu ile uzun yıllar birlikte çalıştı. Hepgül Hepbir ile evli olan Özdemiroğlu’nun çocukları Lara Özdemiroğlu, Lidya Özdemiroğlu, Yaprak Özdemiroğlu ve Sarp Özdemiroğlu’dur.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa