Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Hakan Aysev ve Fatih Ürek'in kilo verdikten sonra performansı arttı

        HABERTÜRK MAGAZİN /Neziha KARTAL / Derya ÖZTÜRK

        Hakan Aysev ve Fatih Ürek geçirdikleri tüp mide ameliyatıyla verdikleri kilolar sayesinde sahnede performanslarının daha iyi olduğunu dile getirdiler.

        Diyabetten kurtulmak için 30 kilo verdiğini belirten Ürek, “Ölümden döndüm ama bu sayede sahne performansım arttı. Ben sahneye âşık biriyim. Şimdi doya doya şarkı söylüyorum. Sahnedeki hareketlerim bile artık daha rahat. Diyaframım güçlüymüş ameliyat da olumlu etkiledi” dedi.

        AYSEV: DİYAFRAMIM RAHATLADI

        Opera sanatçısı Hakan Aysev de geçirdiği tüp mide ameliyatı sonucunda 50 kilo vermişti. Beş ay önce ameliyat olan sanatçı “Opera sanatçıları nefesi diyaframdan kullanır. Benim diyaframımın üzerinde kocaman bir mide vardı. O kalkınca diyaframım rahatladı. Bu da sesimi güçlendirdi” dedi. Bu ameliyat için 2 yıl boyunca araştırma yaptığını söyleyen Aysev, eskiden hayatını yemek planlayarak geçirdiğini artık müziğe odaklanacağını söyledi.

        KİLO KAYBI SESİ ETKİLER Mİ?

        Görenlerin tanımakta güçlük çektiği Hakan Aysev’in sahne performansında bir değişiklik olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Opera sanatçılarının kilolu olmasına dair var olan düşüncelerin yalnızca önyargı olduğunu belirten opera sanatçısı ve ses eğitmeni Coşkun Nehir, “Opera sanatçılığı tamamen nefes ve vücudun sağlam olmasıyla ilişkilidir. İnsanların eninin veya boyunun artmasıyla ses çıkarmanın hiçbir ilgisi yoktur. Yalnızca göğüs kafesinin geniş olması kişiye biraz daha avantaj sağlar. Bu da Hakan Aysev’de, Pavarotti’de, Domingo’da vardır. Göğüs rezonansı devreye girdiği için ses biraz daha güçlenir. Vücudun direncini düşürmezse yani kişi eski sağlığından herhangi bir şey kaybetmezse geçirilen mide ameliyatlarının herhangi bir sakıncası yoktur” açıklamasını yaptı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa