Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Murat Cemcir: Nuri Bilge bana iyi geldi, ben de ona

        Gösterimi devam eden ‘Çalgı Çengi İkimiz’ de dahil olmak üzere rol aldığı filmlerin toplam izleyici sayısı 15 milyon 500 bin kişi olan aktör Murat Cemcir, Türk sinemasının ödül rekortmeni yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’nda rol aldı. Cemcir, bir babayı canlandırdığı film ve Nuri Bilge Ceylan hakkında “Benim için iyi bir deneyim oldu. Diğer filmlerimden farklı olduğu için ayrı bir haz aldım. 3.5 ay çekim yaptık. Nuri Bilge bana iyi geldi. Ben de Nuri Bilge’ye. Kendisi dünya tatlısı bir insan. Böylesine başarılı bir sinemacıyla çalıştığım için mutluyum” dedi.

        REKLAM

        ALTIN PALMİYE ’DEN SONRAKİ İLK FİLMİ

        Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandığı ‘Kış Uykusu’ndan sonraki ilk projesi olan ‘Ahlat Ağacı’, edebiyata âşık Sinan’ın Anadolu’nun yoksul bir kasabasında kitabını çıkarmak için verdiği mücadeleyi anlatırken, ünlü yönetmen filmini “Sevelim veya sevmeyelim, bazı özelliklerimizi babalarımızdan alırız. Zayıflıklarımızı, alışkanlıklarımızı, birçok şeyi... Film babanın ve oğlunun aynı kaderi paylaşmasıyla oluşan döngüyü üzücü deneyimler üzerinden anlatıyor” sözleriyle anlatıyor.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema destekleme fonundan 2 milyon TL ile bugüne kadarki en yüksek desteği ‘Ahlat Ağacı’na verdi.

        Mehmet ÇALIŞKAN / HABERTURK MAGAZİN

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa