Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Yüksel Aksu: ‘Seyirci dostu filmler yapalım’

        Ünlü yönetmen Yüksel Aksu, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında Festival Merkezi’nde bulunan Hadrian Salonu’nda ‘Sinema Sinemadır, Sadece Arthouse Değildir’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

        Çarpıcı açıklamalar yapan Aksu, “Hiç kimsenin gitmediği sinema filmi eşittir yüksek sanat, kalabalıkların gittiğiyse arkaik diye bir denklemden söz edemeyiz. Sinema sadece festival filmleri olarak anılan kategoriye sığmayacak kadar geniştir. Son yıllarda birbirinden çakma Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz taklitleriyle karşılaşıyoruz. Bazı filmler 200-300 seyirciye düşmeye başladı. Bu, sizi eşinizin dostunuzun, meslektaşlarınız ya da sinefillerin izlemediği anlamına gelir” dedi.

        ‘GİŞE YAPANTACA ÇIKMAMALI’

        Bir çıkış yolu bulmanın mecbur olduğunu belirten Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gişe gördüyse festivaller filmi almamayı tercih ediyor. Bazen sadece her duyguda ifadesizce bakıp duran oyuncular en iyi oyuncu ödüllerini alabiliyor. Bakıyor da bakıyor. Kudret Sabancı dizisi gibi. Bir film sinema salonlarına girdi, çok gişe yaptı diye taca çıkmamalı.”

        ‘Bedava versen anası babası izlemeyecek!’

        İlk filminde karşılaştığı zorluklardan da bahseden Yüksel Aksu, “Festival manevi motivasyondur. Seyirciyi baz almaktan ziyade kamusal insanı önemsiyorum” dedi ve ekledi:

        “Dondurmam Gaymak filmimi gösterecek salon bulamadım. ‘Salon tekeli var’ diyorlar. Günaydın! Sinemacılar da ‘Elektrik ve kalorifer yakıyorum, gelen giden yok. Ne yiyeceğiz, taş mı?’ diyorlar. Biraz seyirci dostu filmler yapalım. Bedava versen anası babası izlemeyecek! ‘Çocuğum sen buna mı estetik diyorsun?’ diyecek. Anasının babasının izlemediğini adamlar mı izlesin 40 TL’ye?”

        HABERTÜRK MAGAZİN

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa