Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'dan Hariri açıklaması!

        Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Hariri'nin Suudi Arabistan'dan dönmesi için yürütülen kampanyanın olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

        Avn, Harinin'nin istifasının geri çekmesi yönündeki sözlerini olumlu bulduğunu belirtirken Lübnan'daki mevcut hükümetin siyasi uzlaşma yoluyla her şeyi çözebileceğini söyledi.

        Suudi Arabistan'da bulunan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, iki üç gün içerisinde ülkesine döneceğini söyledi.

        REKLAM

        Riyad'da ev hapsinde tutulduğu iddialarını da yalanlayan Hariri, "Kendi özgür irademle Suudi Arabistan'da bulunuyorum. Eğer yarın ülkeme dönmek istersem dönebilirim. Bir ailem var ve onları korumak istemem en doğal hakkım" dedi.

        Lübnan'ın ulusal çıkarlarını gözeterek istifasını açıkladığının altını çizen Hariri, ülkesinin bölgesel çatışmalardan uzak durma prensibini benimsemesi gerektiğini vurguladı.

        Lübnan Başbakanı Saad Hariri, geçtiğimiz gün Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'i Riyad havalanında karşılamış, uzun süre sonra ortaya çıkmıştı.

        Lübnan Başbakanı Hariri, "Hayatımı hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum" diyerek istifa edeceğini açıklamıştı.

        Hariri, Hizbullah ve İran tarafından hedef alınabileceğini ifade etmişti.

        Başbakan Hariri, El Müstakbel'e verdiği röportajda Hizbullah ve İran'ı suçlamaya devam etti ve "İran'ın tüm iç işlerimize karıştığı, bir siyasi oluşumun da ona destek verdiği bir durumu sürdüremeyiz" dedi.

        2016'da Lübnan'da kurulan ulusal birlik hükümetinde 30 bakanlıktan ikisi Hizbullah'ın elinde bulunuyor.

        Hizbullah ve İran, Hariri ile Suudi Arabistan'ın suçlamalarını reddediyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa