Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Lonca Girişimcilik Merkezi ikinci dönem mezunlarını verdi - Girişimcilik Haberleri

        Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, ikinci dönem mezunlarını verdi. Dokuz girişimci ekibe altı ay boyunca eğitim ve mentorluğun yanı sıra kuluçka hizmeti, hibe ve Ar-Ge desteği sunulan merkezde, çocuk ve gençlere yönelik iş geliştirme eğitimlerinden KOBİ’lere destek sağlayan programlara kadar farklı projeler desteklendi.

        BAŞVURULAR İKİ AYRI KATEGORİDE YAPILIYOR

        Erken aşama girişimcilerin eğitim, mentorluk, networking ve çalışma alanı gibi birçok ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, "Lonca Girişimcilik Merkezi'ne genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul ediyoruz. Genel kategoriye yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, oyun geliştirme gibi pek çok farklı alanda projesi olan girişimciler başvurabiliyor. FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeleri değerlendiriyoruz" dedi.

        REKLAM

        YATIRIM FONU KURDU

        Sundukları desteklere yatırımı da eklediklerini vurgulayan Yılmaz, "Kuveyt Türk iştiraki olan KT Portföy Yönetimi A.Ş.’nin yönetiminde, Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu adını verdiğimiz bir fon kurduk. Teknogirişim 10 milyon TL fonla kuruldu. Şu ana kadar 10’un üzerinde girişime toplamda 6 milyon TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirmeye karar verdik. Fonun çoğalması hem desteklenecek girişim sayısını hem de girişim başına yatırım tutarını artıracak" diye konuştu.

        400 BAŞVURUDAN 9'U SEÇİLDİ

        Lonca Girişimcilik Merkezi’nin ikinci döneminde 400’ün üzerinde başvuru yapıldı. Jürinin belirlediği dokuz girişimci ekibine, Nisan 2018 itibarıyla eğitim ve mentorluk verilmeye başlandı. Merkeze kabul edilen 9 ekipten 2 tanesi süreç dahilinde projesini durdurmaya karar verdiği için ikinci dönemden 7 girişim mezun olabildi. Mezun olan yedi girişimci ekip ise;

        Fikir Değirmeni,

        Akaunting,

        Payfull,

        Keyzy,

        Socivy,

        ArgeX,

        UserVision'dan oluşuyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa