Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuru nasıl yapılır? 2018 MEB merkezi sınav ve lise kontenjanları

        Liseye geçiş için daha önce TEOG adı altında yapılan sınavlar bu sene yeni sistem halinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) başvurular 11 Nisan'da alınmaya başladı. Merkezi sınav ile öğrenci alacak okullar ve kontenjanları ise geçtiğimiz gün yayınlandı. Peki, LGS başvuru nasıl yapılır? İşte 2018 LGS başvuru ve lise kontenjanları ile ilgili ayrıntılar...

        MERKEZİ SINAV OKUL VE KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

        LİSEYE GEÇİŞ SINAVI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

        Liseye Geçiş Sınavı 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında alınacak. 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı sınavın giriş belgeleri 22 Mayıs'ta öğrencilerin erişimine açılacak. 02 Haziran'da gerçekleştirilecek sınavın sonuçları ise 22 Haziran'da açıklanacak.

        REKLAM

        MEB'in yayımladığı kılavuzda başvuru ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

        Merkezi Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacak.

        Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

        Yurt dışında e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Konsoloslukları üzerinden yapacaklar.

        Yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler yayınlanan kılavuzda yer alan “EK 1 – Yurt Dışında E-Okul Sistemi’ne Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklar.

        Yurt dışında öğrenim görüp e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler Büyükelçilik/Konsolosluklarca odsgm_odydb @meb.gov.tr e-posta adresine başvuru süresinde gönderilecek. Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No: 21 Teknikokullar/Yenimahalle/ANKARA adresine en geç 27 Nisan 2018 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa