Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS soru ve cevapları!

        TEOG yerine gelen LGS (Liseye Giriş Sınavı) 2 Haziran 2018 günü 1.5 milyona yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleşmişti. Sınavla öğrenci alan liseler için şansını deneyen öğrenciler, LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Uzmanlar tarafından özellikle matematik soruları çok zorlayıcı bulunan sınav, MEB'in şimdiye kadar yaptığı en zor sınavlardan biri olarak görülüyor.

        LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen LGS sınavının sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde MEB'in resmi internet sitesi (www.meb.gov.tr) üzerinden adayların erişimine açılacak.

        2 Haziran Cumartesi günü yapılan sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulandı. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başladı, 12.30'da bitti. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltildi ve 60 dakika sürdü.

        REKLAM

        LGS SORU VE CEVAPLARI

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS soru ve cevapları açıklandı. Kitapçıkları incelemek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

        Sayısal Bölüm A Kitapçığı İçin Tıklayınız. Sözel Bölüm A Kitapçığı İçin Tıklayınız.

        LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Öğrencinin net sayısı o teste ait belirlenen puan katsayısının çarpılmasıyla elde edilir. LGS’de Türkçe'den 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20 olmak üzere toplam 90 soru sorulur.

        REKLAM

        3 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

        Önceki sistemde yanlışlar doğruları götürmediği için öğrenciler cevabından emin olmadıkları sorularda, şıklar üzerinden eleme yaparak en yakın seçeneği işaretliyordu ve boş soru bırakmıyordu. Yeni sistemde ise yapılan her 3 yanlış 1 doğruyu götürecek.

        Haberi Hazırlayan: Gözde Ayvaz
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa