Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Son dakika... Kuzey Kore'den flaş nükleer açıklaması!

        Kuzey Kore, söz verdiği gibi nükleer testlerine devam etmeyeceğini açıklamasının ardından, hava durumuna bağlı olarak 23-25 Mayıs tarihleri arasında, nükleer test tesisini törenle boşaltacağını açıkladı.

        Ülkenin merkez haber ajansı, test alanlarının kaldırılmasının, tüm tünellerin patlatma ile çökertilmesi, girişlerin engellenmesi, tüm gözlem tesisleri ve araştırma binalarının kaldırılmasını kapsayacağını açıklandı.

        Amerika ve Güney Kore de dahil olmak üzere diğer ülkelerden gazeteciler de davet edilecek.

        Kuzey Kore, 23-25 ​​Mayıs'ta nükleer test sahasının kapatılmasını Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un gelecek ay ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek olması nedeniyle, dramatik ama sembolik bir olaya dönüşmesi için bir "tören" yapacaklarını duyurdu.

        REKLAM

        Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeydoğudaki test alanındaki tüm tünellerin patlamayla imha edileceğini, gözlem ve araştırma tesislerinin ve yere konuşlandırılmış koruma ünitelerinin de kaldırılacağınıaçıkladı.

        Kim Jong Un, geçen ay Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae in ile yaptığı zirvede nükleer test sahasını kapatmayı planladıklarını açıklamıştı.

        ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideriKimJong-un ile görüşmesinin 12 Haziran'da Singapur'da gerçekleşeceğini açıklamış, ardındanKuzey Kore'den teslim alınan 3 Amerikalı rehineyi gece saatlerinde Washington'da karşılamış ve söz konusu adımından dolayı Kuzey Kore lideriKimJong-un'a teşekkür etmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa