Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müzeler Günü, Kütahya Müze Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

        Müzelerdeki ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığını ifade eden Müze Müdürü Metin Türktüzün, “1965 yılında İmaret Medresesinde açılan Arkeoloji Müzesinden sonra geçen zaman içinde envanterli kültür varlıklarımızın sayısı 55 bine ulaşmıştır. İldeki tek müzeden bugün 12 müze seviyesine ulaşılmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle tescilli kültür ve tabiat varlıkları sayımız bin 934 olmuştur.2017 yılında müzelerimizi ve ören yerini 76 bin kişi gezmiş, 140 bin TL gelir elde edilmiştir” dedi.

        Milletlerin devlet olabilmek için milli hafızaya sahip çıkması gerektiğini belirten bunun yolunun da müzelerden geçtiğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Toplumlar ancak tarih, kültür, coğrafi şuurla millet olabilirler. Her toplum millet olma özelliğini hakkıyla taşımayabilir. Millet olan toplumlar da bu değerlerini koruyabilmek için bir devlet olgusuna ihtiyaç duyarlar. Milletin devlete dönüşmesi için de bir milli hafızaya ihtiyaç vardır. Milli hafıza; tarihi, kültürel ve coğrafi gibi ortak değerlerin, kapasitenin, potansiyelin dinamik hale dönüşmüş şeklidir. Müzelerimiz, milli hafızanın inşası bakımından en önemli yerlerden biri. Geçmişle aramızdaki köprüyü müzeler oluşturmadığı takdirde biz milli hafızanın oluşumunda zayıf kalırız. Bu da millet ve devlet olma özelliğimizi zedeleyen, oradaki gücümüzü azaltan özelliklerden biri olur.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa