Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya Şehitler Ortaokulu öğrencileri, görme engelli bireylerin karşılaştıkları güçlüklere dikkat çekmek amacıyla, görme engellilere mahsus bir takım oyunu olan 'Goalball' oyununu oynadı.

        Sosyal Bilgiler dersi kazanımları kapsamında planlanan etkinlik ile ilgili ders öğretmeni Cuma Sonyürek, yaptığı açıklamada, ''Öğrencilerimize sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini araştırmaları için çeşitli senaryolar verdik. Bu senaryolardan birisi de okulumuza görme engelli bir öğretmenin atanması ile ilgiliydi. Öğrencilerimizden bu öğretmenimizin okulda görevini rahatlıkla yapabilmesi için neler yapabiliriz? sorusunun cevabını bulmalarını istedik. Öğrenciler ilk aşamada görme engelliler ile ilgili internet, kütüphane gibi kaynaklardan bilgiler topladılar. Ardından ilimizde bulunan Altı Nokta Körler Derneği’ni ziyaret ederek oradaki görme engelli bireylerden yaşadıkları zorlukları ve toplumdan beklentilerinin neler olduğunu öğrendiler. Görme engellilere mahsus bir oyun olan 'Goalball' oyununu da ilk kez orada duydular. Ziyaret sonrasında görme engellilerin yaşadıkları problemlerle ilgili toplumu bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla 'Goalball' etkinliğini planladılar. Ayrıca derste görme engelliler ile ilgili çeşitli broşürler hazırladılar. Okulumuz beden eğitimi öğretmenlerimizin de katkısıyla spor salonunda ve bahçede öğrencilerimiz gözlerini bandaj ile kapatarak bu oyunu oynadılar. Etkinlik sonunda hazırlanan bildiriler izleyicilere dağıtıldı'' dedi.

        Etkinlikte yer alan öğrenciler, oyun sayesinde görme engellilerin sorunlarını anlama fırsatı bulduklarını, empati kurma fırsatı bulduklarını, oyunda zorlandıklarını, kendilerini güvende hissetmediklerini, günlük yaşamda onlara destek olunması gerektiğini ifade ettiler.

        Projede araştırmacı olarak yer alan doktora öğrencisi Ramazan Yıldırım, “Öğrencilerimiz çoğunlukla derslerde öğrendikleri bilgileri günlük yaşamda nerede kullanacakları konusunda belirsizlik yaşıyorlar. Ben bu öğrendiğimi günlük yaşamda nerede kullanacağım sorusu öğretmenlerimizin sıklıkla karşılaştığı sorulardandır. Bu nedenle biz öğrencilere gerçek dünya problemleri ile yüzleşmelerini ve bu problemlere çözümler bulmalarını istiyoruz. Böyle olunca öğrencilerin motivasyonu artıyor ve kalıcı bilgiler elde edebiliyorlar. Bu etkinlikteki amacımız da buydu. Öğrenciler tamamen kendileri tarafından organize edilen bir öğrenme süreci yaşadılar. Bunun sonunda da hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadılar” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa