Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da çocuklar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli akranları için gökyüzüne beyaz balon saldı.

        Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya Temsilciliğince Ulu Cami önünde düzenlenen etkinliğe aileleriyle katılan çocuklar, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren çocukları andı.

        TÜGVA İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşgun, burada yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşanılanları protesto etmek için toplandıklarını belirtti.

        Filistin'de her gün onlarca çocuğun öldürüldüğünü dile getirilen Coşgun, şunları kaydetti:

        "Oradaki çocuklar, oyuncaklarla oynamaları gerekirken şarapnel parçalarıyla oynuyor. Hayal kurmaları gerekirken korkudan düşünemiyorlar. Buradaki tutumumuzla zulmeden kanlı eller ve şehit düşen küçük bedenler, anne ve babaların feryadı ve özgür Kudüs hatırlansın istiyoruz. Bugün Avrupa'da, ABD'de bir çocuğun tırnağı kırılsa dünya sallanıyor, yaygara koparılır ama Müslümanların şehit düşmesine, feryat edilmesine kulaklar tıkalı. Hani nerede sizin çocuk haklarınız, insan haklarınız?"

        Konuşmanın ardından çocuklar ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

        Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua edilen programa, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ile vatandaşlar da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa