KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Milliyet

Milliyet Gazetesi, 11 Şubat 1926 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün izniyle Mahmut Soydan tarafından yayınlanmaya başlanan gazetedir. 1935 yılında Ali Naci Karacan tarafından satın alınmıştır ve gazetenin adı Tan olarak değiştirilmişti. Tan Olayı'nın ardından yeniden 3 Mayıs 1950'de yayın hayatına başlayan Milliyet'te Abdi İpekçi, Peyami Safa, Reşat Ekrem ve Çetin Altan gibi önemli kişiler yazmaya başladı.

1 Şubat 1979 tarihinde gazetenin bir süre genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Abdi İpekçi, İstanbul Nişantaşı'nda otomobilinin içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Suikastin faili olarak belirlenen Mehmet Ali Ağca, 25 Haziran 1979 tarihinde yakalandı. Ancak 23 Kasım 1979'da tutuklu bulunduğu askeri hapishaneden kaçtı ve 13 Mayıs 1981 tarihinde Papa II. Jean Paul'e karşı yaptığı suikast girişimiyle ortaya çıktı.

1980'li yıllarda gazete Aydın Doğan'a satıldı. 12 Eylül 1980 tarihli askeri darbenin ardından zor günler yaşayan gazete, çok sık genel yayın yönetmeni değişikliğine gitti.

Milliyet Gazetesi, Doğan Holding tarafından Nisan 2011'de Karacan ve Demirören gruplarının ortaklaşa oluşturdukları konsorsiyuma, Vatan Gazetesi ile birlikte 79 milyon dolar karşılığında satıldı. Sancılı bir sürecin ardından gazetenin sahipliği Demirören ailesine geçti. 1,5 yılda gazetede adeta yaprak dökümü yaşandı. Başta Yazı İşleri olmak üzere çok sayıda isim Milliyet ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Günümüzde gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevinde Mete Belovacıklı bulunmaktadır.

Aynı zamanda gazetenin bir de milliyet.com.tr adresli bir internet sitesi bulunmaktadır ve buradan da günlük haber yayınlanır.

Milliyet Haberleri