KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Barcelona

FC Barcelona futbol kulübü, İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinde bulunan Barselona şehrinde 29 Kasım 1899 tarihinde kurulmuştur. La Liga tarihinde birinci ligden düşmeyen 3 takımdan birisidir.

1928'de İspanya Profesyonel Futbol Ligi La Liga'nın kurucu 10 üyesinden biri olan Barcelona, 1929'da ligin ilk şampiyonu olmuştur. Şimdiye kadar İspanya genelinde 24 La Liga şampiyonlğu, 27 İspanya Kupası, 10 İspanya Süper Kupası, 4 Eva Duarte Kupası, 2 Lig Kupası ve şampiyonluğu bulunmaktadır.

1955 yılından bu yana, her sene Avrupa kupalarından birinde mücadele etmektedir. Futbol takımı 2009'da içinde bulunduğu 6 farklı turnuvada şampiyon olarak yapılması zor bir ilki gerçekleştirmiştir.

2009'da Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan FC Barcelona takımının iç saha maçlarında karşılaşmalarını oynadığı stadyum 99 bin kişilik kapasiteli Camp Nou'dur.

FC Barcelona bünyesinde futboldan hariç olarak profesyonel basketbol, hentbol, futsal ve patenli hokey takımları da bulunmaktadır. Kulübün renkleri bordo-laciverttir.

Barcelona Haberleri