Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Kalacak mı, gidecek mi? - Spor Haberleri

        Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, konuşmak için DHA’yı seçti.

        Brezilyalı oyuncu, hakkındaki tüm eleştirilere cevap verirken, Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağını ve transferi hakkında tüm bilinmeyenleri açıkladı. Alex, Anelka ile problem yaşamadığını hatta kalmasını istediğini söylerken, Zico’nun ilk 11 tercihine karışmadığını sadece ilk zamanlar geçmiş dönemdeki antrenman bilgilerini verdiğini söyledi. İşte Türk spor kamuoyunun en çok tartıştığı isim Alex de Souza’nın açıklamaları..

        Sözlerine ilk yarı değerlendirmesi yaparak başlayan yıldız futbolcu, Cuma günü oynanan Ankaragücü maçı ve o maçta yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alex kendisini son zamanlarda yere attığı iddialarını "Benim hiç bir zaman rakip takımı ve hakemi kandırmak gibi bir amacım olamaz" diyerek cevap verdi. "7 PUANLIK FARK İKİNCİ YARI ÖNCESİ BİZİM İÇİN AVANTAJ" Brezilyalı futbolcu "Bizim sezon başında çok iyi bir başlangıç yaptığımız söylenemez. Bu süreçte çok iyi sonuçlar alamadık. Belli bir adaptasyon süreci geçirdik. Bundan sonra ilk yarının sonlarına doğru iyi maçlar çıkardık. Şu anda 7 puanlık bir fark ile ilk yarıyı kapatıyoruz. İkinci yarıya başlarken avantajlı bir sonuç. Ankaragücü maçındaki penaltı pozisyonu ile ilgili olarak maçın ardından Ankaragücü kalecisi ile konuştum. Bana pozisyonun penaltı olduğunu söyledi. Zaten görüntüler de çok net gözüküyor. Benim hiç bir zaman rakip takımı ve hakemi kandırmak gibi bir amacım olamaz. Bazen darbeyi aldığınızda oyuna devam edemeyebilirsiniz, düşebilirsiniz. Görüntüye baktığımızda açık bir penaltı" dedi.

        "UEFA KUPASI KAPILARININ BİZE AÇIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM" Alex, Fenerbahçe’nin ve kendisinin Avrupa kupalarında istenen performansı sergileyememesi ile ilgili şöyle konuştu: "Buraya geldiğim ilk sene Lyon’a karşı daha olumlu bir sonuç çıkarabilseydik o sene Şampiyonlar Ligindeki kaderimiz daha farklı olabilirdi. Zaragoza karşısında da aynı durum söz konusu. Geçen sene zor bir gruba düştüğümüze inanıyorum. Ufak tefek detaylar bizim turu geçmemize sebep oldu Bu sene UEFA Kupasının kapıları bize açık olduğunu düşünüyorum. Frankfurt’a karşı onemli bir maçımız var. Kendi evimizdeyiz avantajlıyız UEFA Kupasında yolumuza devam etlmek istiyoruz.Çok önemli bir maç. Eğer erken bir gol bulursak ben inanyorum ki ihtiyacımız olan skoru alacağız. Benim ile ilgili eleştirilere gelecek olursak, bu eleştiriler her zaman oluyor. Benim istatistiklerime baktığınızda neler yaptığım görülmüş olur. Eleştiriler olacaktır. Bunlar sürekli olan şeylerdir"

        "OCAK AYINDA İTİBAREN KONTRATIMIN YENİLENMESİ KONUSUNDA GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK" Alex De Souza en çok merak edilen konuya da açıklık getirdi ve sezon sonu Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı konusunda çok net konuştu. Tecrübeli futbolcu "Başkanımızla bir görüşmem oldu. Ocak ayında itibaren kontratımın yenilenmesi konusunda görüşmeler başlayacak. Bunu pozitif olarak değerlendirebiliriz. Başkanımız bana benimle devam etmek istediğini söyledi. Bende devam etmek istiyorum. İki tarafta istediğine göre biraz orta yol bulunup bir karar alınacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Alex tekliflier karşısında kafanın karıştığı oldu mu sorusuna ise "Benim kafamın karıştığı hiç bir zaman olmadı. O açıklamalarda söylediğim sezon sonuna uzun bir süre olduğu ne olacağını bilmediğimi söyledim. Şimdi de bilmiyorum. Ocak ayında görüşmeler başlayacak. İki tarafta istekli. Bir sonuç çıkacak. Bildiğimi tek şey var kontratım bitecek ve yenilemek istiyorum. Tabii ki Brezilya kulüpleri ile kontak halindeyim. Cruzeiro, Palmeiras’ta iyi geçmişim var. Onlar bana böyle bir teklif ile geldiği zaman verdiğim cevap Fenerbahçe’de mutluyum oldu. Futbol hayatımla burada devam etmek istediğimi, Avrupa Futbolunda tercihim Fenerbahçe’den yana. Her ne kadar teklifler gelse de onlara verdiğim tek cevap burada mutlu olduğum" diye konuştu.

        ANELKA HAYATIMDA İZLEDİĞİM EN KALİTELİ FUTBOLCULARDAN BİRİYDİ Alex özellikle geçen sezon gündeme gelen takımdaki Brezilyalı oyuncuların hakimiyeti ve Anelka ile herhangi bir problem yaşayıp yaşamadığı konusuna da açıklık getirdi. Alex "Anelka ile hiç problemim olmadı. Anelka benim hayatımda izlediğim en kaliteli ve yetenekli futbolculardan biriydi. O kalsaydı bu sene takıma çok fazla şeyler verebilirdi. Onunla problemim olmadı. Takımımızda Brezilyalı oyuncuların olduğu doğrudur. Ben Appiah ve Kezman ile çok iyi anlaşıyorum. Onlar Brezilyalı değil. Bir grup oluşturduğumuz ve bu gruba kimseyi almadığımız doğru değil. Burada Fenerbahçe’nin çıkarları söz konusu. Tabii ki Brezilyalı arkadaşlarımızla daha fazla birlikteyiz. Aynı dili konuşuyoruz. Böyle bir grubun olduğu doğru değil. Anelka ile ben iyi anlaşıyordum. Keşke Fenerbahçe’de kalsaydı Fenerbahçe için beraber mücadele etseydik" dedi.

        "ALDIĞIM PARADAN MEMNUNUM" Alex takımdaki bazı oyuncuların kendisinden daha fazla para kazanmasının kendisini rahatsız edip etmediğini sorusuna ise gülerek "Bu gerçekten çok saçma bir şey. Ben Appiah’ın ne kadar kazandığını bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum. Kezman’ın da ne kadar kazandığını bilmiyorum ve bilmek istemiyorum. Olcan ve Kerim’in de ne kadar kazandığını bilmiyorum ve bilmek istemiyorum. Ben Fenerbahçe’ye geldiğim andan itibaren kazandığım miktardan mutluyum. İnanıyor ki Kezman ve Appiah’ta mutludur aldığı paradan. Genç futbolcularda kendilerini geliştirip daha yüksek paralar almak için çalışacaklardır. Benim aldığım miktar konusunda hiçbir mutsuzluğum yok" dedi.

        "DAUM VE ZİCO’NUN DÜŞÜNCELERİ FARKLI" Alex geçen sezon beraber çalıştıkları Daum’un ve şu anki teknik direktörleri Zico’nun farklı düşünceleri olduğunu ifade ederek "Daum ve Zico farlı kültürlerden gelmiş insanlar farklı düşünceleri var. Biri Alman biri Brezilyalı. İki hocanın da kendine özgü disiplinleri var. Biz futbolcuların yapması gereken şey onların istediklerini sahada yapmak. Başarıya ulaşmak için onların isteklerini sahaya yansıtmamız gerek" diye konuştu.

        DURAN TOP AÇIKLAMASI.. Alex De Souza bu sene duran topları olumlu değerlendirememesi ile ilgili "Duran toplarda bahsetmek gerekirse bu dönem içinde 4-5 tane frikik vardı. Bunlar sürekli çalıştığım yerlerden yakalanan pozisyonlardı. Vigo maçında penaltı kaçırdım. Daha çok çalışırsam bundan sonrakileri gol yapabilirim. Çalışmaya devam edeceğim. Bunlar beni yıldırmaz. Bu çalışmanın sonucunda golleri atacağım" dedi.

        "MARCO GİBİ BİR HİKAYEM OLSAYDI, TÜRK MİLLİ TAKIMI FORMASINI KESİN OLARAK KABUL EDERDİM" Marco Aurelio’nun Türk milli takım forması giymesini normal karşılayan Alex, "Benim hikayemde Marco gibi olsaydı bende Türk Milli Takım forması giymeyi kabul ederdim" dedi. Alex "Eğer hikayem Marco gibi olsaydı kesin olarak kabul ederdim. Marco Brezilya futbolda değil de daha çok Türk futbolunda yer edindiği için eğer Marco’ya benzer bir geçmişim olsaydı kesinlikle kabul ederim dedi.

        "2002 DÜNYA KUPASI KADROSUNA SEÇİLEMEMEK BENİ ÇOK ÜZMÜŞTÜ" Alex, Brezilya milli takımına seçilememesinin kendisini şu anda üzmediğini ifade ederek "Bugün itibariyle üzülmüyorum. Açıkçası 2002 Dünya Kupası kadrosunda yer alamamak beni çok üzmüştü. Çünkü elemelerin hepsinde oynamıştım. Takıma büyük katkım olmuştu. Kesinlikle o dönem milli takımda olacağımı düşünüyordum. O zaman ki teknik direktörüm beni tanıdığını düşünüyorum. Bugüne kadar hala neden alınmadığımı hala bilemiyorum. Buda ayrı bir gizem olarak bende yerini koruyor. Brezilya futbol uzak olanlar için anlaması zordur. Bazı şeylerin sebebini bilemezsiniz. Ben de bilemiyorum. Şu an için üzülmüyorum Ama o dönem çok üzülmüştüm" şeklinde konuştu.

        "SEZON BAŞI TEKNİK KADROYA GEÇMİŞ ANTREMAN PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİM" Alex medyada çıkan kadroyu Alex yapıyor haberleri içinse "Benim teknik heyet ile görüşmemde daha önce nasıl çalıştığımız hakkında bilgiler verdim. Ama oyuncular hakkında bilgiler vermedim. Antrenman sistemi hakkında bilgi verdim. Futbolcular için değil. Takımın nasıl kurulacağı hakkında değil" diyerek bu iddiaların doğru olmadığın söyledi.

        "TÜRKİYE’DE EN BEĞENDİĞİM FUTBOLCU ARDA TURAN"

        Alex’in Türkiye’de en beğendiğin futbolcu kim sorusuna verdiği cevap ise çok netti "Galatasaraylı Arda Turan"

        "TÜRK FUTBOLUNUN POZİTİF YANI HERKESİN YÜREKTEN FUTBOLA BAĞLI OLMASI" 2004 yılında bu yana Türkiye’de bulunan Alex De Souza peki Türk futbolu için ne düşünüyor. Alex "Türk futbolunun pozitif yanını herkesin yürekten futbola bağlı olmasını söyleyebiliriz. Negatif yön olarak genç futbolcuların fazla forma şansı bulamamasını gösterebiliriz. Güney Amerika’da genç futbolcular çok daha fazla şans buluyor. Ayrupa Türkiye’de seyirciler maçın tansiyonundan dolayı maça çok fazla müdahale edebiliyorlar bunu eksi bir yön olarak söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

        "VOLKAN BALLI'YA DEİVİD’İN İSMİNİ VERDİM" Alex, Deivid De Souza’nın transferinde rol oynayıp oynamadığı sorusuna ise şu cevabı verdi. "Marcio Nobre Beşiktaş’a transfer olduğunda Brezilya’daydım. Bunu Brezilya’dayken öğrendim. Menajerimiz Volkan Ballı Nobre’nin yerine Fenerbahçe’ye gelmekten mutluluk duyacak Brezilyalı futbolcu olup olmadığını sordu bana. Bende Deivid’in ismini verdim. Fakat daha sonra Ricardo Oliviera’nın ismi ortaya atıldı. Daha farklı futbolcuların ismi geçti. Sonra tekrardan Deivid’de karar kılındı. Benim burada katkım Volkan Ballı bana sorduğunda Deivid’in ismini vermem oldu. Fakat Deivid hala adaptasyon süreci geçiriyor. Bizim Brezilya’da tanıdığımız Deivid değil. Bu süreci en iyi şekilde atlatıp bize katkı yapacak. Çalışmalarına devam edip bize bildiğimiz Deivid’i izleteceğini düşünüyorum"

        "UFAK TAKIMLARA KARŞI OYNAMAK BELKİ DE DAHA ÖNEMLİDİR" Alex, Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinde ekstra motivasyonun normal olduğun ancak diğer takımla ile yapılan maçların şampiyonluk yolunda bazen daha önemli olduğunu söyledi. Alex "100 senelik bir hikaye. Bu maçlarda ekstra bir motivasyonun olması gayet normal. Ufak takımlara karşı oynamak belki de daha önemlidir. Şampiyonluk yolunda bu maç sizin yolunuza taş koyabilir. Bizim geçen sene kaybettiğimiz puanlara baktığımızda kendi evimizde Rize’ye karşı aldığımız beraberlik belki de bizim şampiyonluğumuzu etkilemiş olabilir" yorumunu yaptı.

        "İSTANBUL’DA YAŞAMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM" Alex De Souza röportajın son bölümünde ise İstanbul’daki yaşantısından bahsetti. Alex "Hayatım yolunda ailem ve ben buraya alıştık. Sanki Brezilya’da gibi yaşıyoruz. Kızım okula alıştı. Çok iyi arkadaşlıklarım var. Bizim için burada hiçbir sorun yok" diyerek sözlerini tamamladı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa