Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dışişleri kendini savundu: Bilgilendirdik

        Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki tartışmaların kendilerini “derinden üzdüğünü" belirterek, “Kıbrıs Türklerinin geleceğinin kurtarılması ve Türkiye’nin yarım asırlık AB ilişkilerinin rayından çıkarılması çabalarının boşa çıkarılması hamlelerimizin ‘bilgi verildi-verilmedi’ tartışmalarıyla gölgelenmesi çok acıdır" ifadesini kullandı.

        Açıklamada Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs Türklerinin geleceği ile ilgili çok kritik bir süreç yaşandığı belirtilerek “Bakanlık olarak özveri ve sorumluluk duygusu içinde büyük bir diplomasi mücadelesi verdiğimiz bir dönemde Türkiye içindeki tartışma bizi derinden üzmektedirö denildi. Açıklamada şöyle devam edildi:

        “Kıbrıs Türklerinin geleceğinin kurtarılması ve Türkiye’nin yarım asırlık AB ilişkilerinin rayından çıkarılması çabalarının boşa çıkarılması hamlelerimizin ‘bilgi verildi-verilmedi’ tartışmalarıyla gölgelenmesi çok acıdır. Milli çıkar ve menfaatlerimizin korunmasının bu kadar önemli olduğu bir dönemde devlet kurumları arasında güven bunalımı çıkartma gayretleri ülkemizin yüksek çıkarlarına hizmet etmemektedir."

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün talimatıyla “devlet kurumlarını süreçle ilgili olarak en iyi şekilde bilgilendirildiğiniö vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

        “Bakanlığımız ve Genelkurmay Başkanlığı Türkiye’nin güvenliği ve milli meselelerini ilgilendiren her konuda geleneksel yakın işbirliği ve yeri geldiğinde ortak çalışmalar yapan iki önemli kurumdur. Bu işbirliği hiçbir yanlış anlama ve yoruma mahal bırakmayacak şekilde her zaman olduğu gibi güvene dayalı biçimde sürdürülmektedir ve sürdürülmeye devam edecektir.

        Kurumlarımız arasında noksan işbirliği ve güven eksikliği varmış gibi oluşturulan hava Türkiye’nin yüksek menfaatlerine hizmet etmemektedir."

        ANKA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa