Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Geniş yollar trafik sorununu çözmez

        Trafik sorununun giderek çekilmez hale geldiği Pekin'de yapılan bir ankette, şehirlerdeki yolların geniş olmasının trafik sorununu çözmeyeceği ortaya çıktı. İnternet üzerinden yapılan ankette katılanların yüzde 92'si, şehirlerdeki trafik problemlerinin çözümü adına bisiklet yollarının otomobillerce kullanılmasının trafik sorununu çözmeyeceğini düşünüyor.

        Çin Radyosu'nun haberine göre, geniş yolların geçici olarak trafik sıkışıklığını giderse de, uzun vadede yollardaki diğer bir darboğaza ve kesişmeye neden olacağı aktarıldı. Haberde geniş yolların kırmızı ışığın yanmasında büyük ve geniş araba parklarına dönüştüğü ifade edildi.

        Ankete katılanların, bisiklet sürmenin büyük şehirlerde hem sağlık hem de ulaşım olarak en çok tercih edilen yol olduğu fikrini savunduğu kaydedildi.

        Çin'de trafikte kurallara uyulmadan kullanılan bisiklet ve motosikletlerin şehir trafiğini felç eden bir unsur olduğu düşünülürken, halkın hem ekonomik, hem de gidilecek kısa mesafelerde daha kullanışlı olduğu için bisikleti tercih ettiği söyleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa