Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Esra Ceyhan bakan olacak

        Ünlü sunucu Esra Ceyhan, bir bebek dünyaya getirdikten sonra dünyaya artık çok daha farklı baktığını söylüyor.

        Yemek Zevki Dergisi'nin Aralık sayısına konuk olan Ceyhan, Zehra Aşçı'nın sorularını cevaplandırırken, "Kızım olduktan sonra birisini gerçekten sevmenin ne demek olduğunu anladım" diyor.

        MUTLULUK AŞKTA DEĞİL

        Uzun ve mutluluk bir evlilik sürdürdüğünü belirten Ceyhan, "Uzun evliliğin sırrı inanın aşk değil. Ben aşka kesinlikle inanmıyorum. Bunlar saçma sapan, uydurma şeyler. Saygı ve süreklilik gösteren sevgi her şeyden daha önemli. Ortam, ikili ilişkiler o kadar sahte ve iki yüzlü geliyor ki ahlaki bir çöküntü içindeyiz. Dolayısıyla aşk ve benzeri kavramları ben benimsemiyorum" diyor.

        KALBİMİ ÇIKARIP VERİRİM

        Bebeğiyle ilgili sorularda gözleri ışıldayan ünlü sunucu, şöyle devam ediyor: "Birisini gerçekten sevmenin ne demek olduğunu anladım. Birisini sevmenin ne kadar zor olduğunu, ne kadar yüklü bir şey olduğunu anladım. Bundan önceki sevgiler geçekten hiçbir şeymiş. Yani deseniz ki; 'Gerekiyor, şu kalbini çıkar ver. Bir an düşünmem.' Kelimelerin bile kifayetsiz kaldığı, ifade edilemeyen bir duygu bu... Ne değişti hayatında derseniz; mesela ben kar, kış, kıyamet demeden yayına gitmek için yollara düşen birisiydim. Dünyada yayının en önemli olay olduğunu düşünen bir insandım. Ama çocuğum olacağını öğrendiğim gün bu bende sonlandı. Çünkü inanılmaz bir sorumluluk. Artık yaşamaya devam etmenin daha doğrusu kendime dikkat etmenin öncelikli olduğunu düşünüyorum. Sigara, alkol kullanmayan, gece hayatı olmayan birisiyim. Ona rağmen yine de bebeğim için sağlıklı olmaya çalışıyorum, uğraş veriyorum. Aslında çocuk çok büyük bir mutluluk ama azabıyla birlikte. Çünkü her an aklımın bir köşesinde o ne yaptı, ne ettiğinin vesvesesi içindeyim."

        ANNE ADAYLARINA TAVSİYELER

        Esra Ceyhan, bebek sahibi olmak isteyen anne adaylarına da nasihat veriyor: "Kendi yaptıklarımı anlatayım. Sigara zaten hiç kullanmadım, kullanılan yerlerde de bu süreç içinde katiyetle bulunmadım. Bol bol dinlendim. Dengeli beslenme tabii ki çok önemli. Ama en önemlisi doktorumun sözünden hiç çıkmadım. Bu arada, öyle şeylerle karşılaşıyorum ki gebeliği ilerlemiş, ama doktor yüzü görmemiş kadınlarımız var. Tabii ki yayıncı olarak bir bebek programı yapabilirim. Kendi programım içinde çocuk ve anne ile ilgili yoğunlaşmış bir bölüm açabilirim. Zaten bu konular hep gündemimizde. Şu an aklıma gelmeyen hoş, faydalı enteresan proje olursa da hayır demem."

        HEDEFİM BAKAn OLMAK

        Siyasete girmeyi de düşündüğünü söyleyen Esra Ceyhan, "Hedefim şu an itibariyle Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olmak istiyorum. Yani insanlara ciddi anlamda hizmet edecek bir mevkiye talibim" diyor.

        Yemekzevki

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa