Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe'de forma satışı patladı - Futbol Haberleri

        Yılın son derbisinde gülen taraf olan Fener'in forma satışı 5'e katlandı. Fenerium Pazarlama Müdürü Temurboğa, "Yıl sonuna kadar lisanslı ürün satışı 25 milyon doları bulur" dedi.

        Yılın son derbisinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-1 mağlup edince, lisanslı ürün satışı patladı. Cuma gününden itibaren Fenerium mağazalarına koşan Fenerbahçe taraftarı, forma satışını 5'e katladı. Galibiyet coşkusunu üzerinden atamayan Fenerbahçe taraftarı, "alışverişi"ni dün de sürdürünce, Fenerbahçe'de yüzler güldü. Fenerbahçe Sportif Ürünler A.Ş. (Fenerium) Pazarlama Müdürü Demir Temurboğa, "Derbi nedeniyle standart bir maça göre 5 kat fazla ürün sattık" dedi.

        'Atkı ve bere talebi de çok' En çok satılan ürünlerin arasında formanın yanı sıra atkı, şapka ve berenin de olduğunu anlatan Temurboğa, "Derbilerde ürün satışlarında genelde bir yükselme olur. Bu kez 5 maçlık bir rallinin son derbisi olduğu için yükselme büyük oldu. Satışlar Cuma gününden itibaren başladı. Derbinin olduğu gün ise satışlarımız tavan yaptı" diye konuştu. Galibiyet kutlamalarının devam etmesi nedeniyle satışların dün de hız kesmeden devam ettiğini belirten Temurboğa, "Türkiye çapında 49 Fenerium mağazamız var. Derbi nedeniyle en çok satışı ise stad mağazamız gerçekleştirdi" dedi.

        '2007 hedefi daha büyük' En çok sattıkları forma çeşidinin 100'üncü yıl forması ile çubuklu forma olduğunu kaydeden Demir Temurboğa, "Bizde futbolcu formasından çok takım forması satılıyor. 'En çok şu futbolcunun formasını sattık' diyemiyoruz. Çünkü takım forması 100 adet satıyorsa, futbolcu forması 1 adet satıyor. Taraftar, oyunculardan çok takımın formasına ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu. Temurboğa, derbide, 72, 80 ve 110 YTL'lik formaların ağırlıklı olarak satıldığını ifade etti. Bu yıl içinde Fenerium mağazalarının toplam cirosunun 25 milyon doları bulacağını öngördüklerini anlatan Demir Temurboğa, sözlerine şöyle devam etti: "2007'de 100'üncü yılımızı kutlayacağımız için satış hedeflerimiz çok daha büyük. '2007 yılında ürün satışımız, 2006'yı katlar' diye düşünüyoruz. Henüz 100'üncü yıla özel ürünleri satışa çıkarmadık. Onların da satışa çıkmasıyla, lisanslı ürün satışımız katlanacak" dedi. Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş., lisanslı ürün satışından 2003-2004 sezonunda, 260 bin adet forma satarak 16 milyon dolar ciro etmişti. 2004-2005 sezonunda şirketin cirosu 20 milyon doları bulmuştu.

        AYLİN LÖLE/TAKVİM

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa