Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Okulda 'Cep'e Aile kart çözümü

        Türk Telekom İl Yöneticisi Yücel Yaşar, kurumda düzenlenen protokol imza töreninde, bu işbirliğiyle kurumun, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce talep edilen okullara ankesör kurulumu yaparak öğretmen ve öğrencilerin TT Aile Kart hizmetini kullanmalarına olanak sağlanacağını söyledi.

        TT Aile Kart hizmetine ilişkin her bir öğretmen ve öğrenci için tanıtım paketi hazırlayacaklarını ve okullarda stand açma ve bilgilendirme semineri düzenleme gibi pazarlama faaliyetlerini gerçekleştireceklerini anlatan Yaşar, şöyle konuştu:

        “TT Aile Kartı, öğrencilere, kartlı ankesörlerden şehiriçi, şehirlerarası, milletlerarası ve GSM konuşmaları yapabilme imkanı sağlayan bir karttır. Bu kartla yapılan görüşmelerin ücreti kartın ilişkilendirildiği sabit telefonun faturasına yansıtılır. Öğrenci TT Aile Kartı ile iletişim ihtiyacını ev telefonunun kontör atış periyoduna (ücretlendirmesine) göre sağlayacak. Öğrencinin aylık konuşma limiti sabit telefonun sahibi olan ailesi tarafından belirlenecek. Limit aşımında kart kullanılamayacak.

        Kart ücreti 1 YTL olup, bu ücret bir defaya mahsus alınacak. Kartın kullanım zorunluluğu bulunmamaktadır. Kart bir şifre ile kullanılabildiğinden kartın kaybolması durumunda sahibi dışında bir başkası tarafından kullanılması mümkün değil.”

        “TEKNOLOJİYE KARŞI DEĞİLİZ”

        İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da teknolojiye karşı olmadıklarını, sadece bir aracın kullanılması konusunda sıkıntılarının bulunduğunu söyledi.

        Öğrencilerin ders içinde ya da dışında, teneffüslerde yoğunlukla cep telefonunu kullandığının belirlendiğini ifade eden Dindar, şöyle konuştu:

        “Öğrenciler ders esnasında öğretmenini dinlemiyor. Öğrenci arkadaşlarına mesaj geçiyor, bilgi paylaşımını, cevap anahtarlarını cep telefonuyla birbirine iletebiliyor. Bunun yanında ulusal ve yerel basında öğrencilerin kameralı cep telefonlarıyla çektikleri hoş olmayan görüntüleri izliyoruz. Cep telefonu bir ihtiyaçtır. Öğrencilerimizin iletişim ihtiyacını Türk Telekom İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan TT Aile Kart ile karşılamayı planlıyoruz. Kentte bulunan 160 okulda eğitim gören öğrenciler bu hizmetten faydalanacak.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa