Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Ricardinho: Ben kaçırmadım, Volkan kurtardı! - Futbol Haberleri

        Ricardinho, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan röportajında, şu anda liderin sadece 6 puan gerisinde olduklarını hatırlatarak, ''Trabzonspor ve Galatasaray'a mağlup olduk, Fenerbahçe ile berabere kaldık ama ben zirveden uzaklaşmamızı bu maçlara bağlamıyorum. Durumumuzu küçük takımlar etkiledi. Kayseri Erciyesspor, Sakaryaspor ve Antalyaspor beraberlikleri, Sivasspor mağlubiyeti bizi bu duruma itti. Bu maçları kazansaydık, şu an her şey çok daha farklı olurdu. Bundan sonra bunun gibi maçlar oynamayacağımızı ümit ediyorum'' dedi.

        DELGADO İLE BİRLİKTE OYNAR MI?

        Kendisinden çok büyük beklentiler olduğunu ve bu beklentileri karşıladığına inandığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, takım arkadaşı Delgado ile birlikte oynayıp oynayamayacağı spekülasyonları için görüşünü, ''İkimiz de futbolcuyuz. İkimiz de birbirimizle oynayabilecek yeteneğe sahibiz. Böyle tartışmalar neden çıktı, anlamıyorum'' diye konuştu.

        ''TÜRKİYE ÇOK GÜZEL BİR ÜLKE''

        ''Türkiye'de uyum sorunu yaşayan futbolcuları anlamıyorum'' diyen Ricardinho, Türkiye ve İstanbul'la ilgili şunları söyledi:

        ''Türkiye çok güzel bir ülke. Özellikle İstanbul inanılmaz bir şehir. Canınızın sıkılması neredeyse imkansız. Kendi adıma konuşuyorum, Türkiye'ye ve Türk insanına çok kısa sürede alıştım. Herkes yardımsever ve bana çok iyi davranıyor. İdman sonraları genellikle ailemle vakit geçiriyorum ama bu aralar hava biraz soğuk, pek fazla dışarı çıkamıyoruz. Benim en büyük eğlencem ailemle vakit geçirmek. Çocuklarımla her türlü oyunu oynuyoruz, ama genellikle futbol ilk sırayı alıyor. Dışarı çıktığımızda ise alışveriş merkezlerine gidiyoruz. İstanbul'da gezilecek o kadar çok yer var ki 'En çok hangisi hoşuna gidiyor' diye sorarsanız, bu biraz haksızlık olur. Akşam yemeklerini bazen dışarıda yiyoruz. Restoranlarınız ve yemekleriniz çok güzel. Semt olarak da genellikle Etiler ve civarını tercih ediyoruz. Çocuklarımdan biri henüz çok küçük olduğu için dışarı biraz az çıkıyoruz. Özetle, Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyum.''

        ''İKİNCİ YARIDAKİ İKİ DERBİYİ DE KAZANACAĞIZ''

        Brezilyalı futbolcu, Türk halkının futbolu çok sevdiğini belirterek, ''Hatta Brezilyalılardan daha çok sevdiklerini söyleyebilirim'' dedi.

        Derbilerin Türkiye'de çok üst seviyede geçtiğini ifade eden Ricardinho, ''Ben derbilere alışkın bir futbolcuyum. Derbi heyecanı, atmosferi dünyanın her yerinde aynıdır, ama burada biraz daha fazla gibi gözüküyor. Derbileri bildiğim için, kimseyi, bana büyük maçların önemini anlatmak zorunda bırakmadım. Şu ana kadar oynadığımız iki derbiyi de kazanamadık, fakat ikinci yarıda ikisinden de galip çıkacağımızı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

        FENERBAHÇE MAÇINDA KAÇIRDIĞI GOL

        Fenerbahçe maçında kaçırdığı golle ilgili bir soruya Ricardinho, ''Ben kaçırmadım, kaleci kurtardı. Çok iyi bir kurtarış yaptı'' yanıtını verdi.

        Ricardinho, ''Brezilya Milli Takımı senin için ne anlam ifade ediyor?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

        ''Milli takımda görev almak, benim için her şey diyebiliriz. Kendi ülkenizi, kendi milletinizi temsil ediyorsunuz. 5 kere dünya şampiyonu olan bir takımın bir parçasısınız. En azından ben bunların bir tanesine katıldım. Benim için mükemmel bir duygu. Çağrıldığım her zaman koşa koşa gitmeye hazırım. Beşiktaş'ta oynarken de milli takıma gitmek istiyorum. Oynayacağım maçlar, yapacağım çalışmalar sonucunda umarım o formayı tekrar sırtıma geçiririm.''

        HAKKINDAKİ ELEŞTİRİLER

        Brezilyalı futbolcu, Beşiktaş'a transferi döneminde gazetelerde çıkan ''Brezilyalı, büyük bir futbolcu olduğu için değil, takım arkadaşlarını teknik direktörü Carlos Alberto Parreira'ya şikayet ettiği, futbolcuların kendi arasındaki konuşmaları Parreira'ya sızdırdığı için Brezilya Milli Takımı'nda oynuyor'' haberinin hatırlatılması üzerine, şu açıklamada bulundu:

        ''Eline kalemi alan yazıyor. İsteyen, istediğini yazabilir. Herkes düşündüğünü, gerçeklerden çok içinden geleni, istediğini yazıyor. Belki bu daha çok işlerine geliyor. Benim Parreira ile olan ilişkim, diğer teknik direktörlerle olduğu kadardı. Bundan ne bir fazla, ne de bir eksik. Bu tarz şeyleri açıkçası pek umursamıyorum. Belki bunu yazmayı unutmuşlardır, ben hatırlatayım, herhalde 2002 Dünya Kupası'nda Scolari'nin de çok yakın arkadaşıydım ki o kupaya beni de götürdü.''

        ''HAVAALANINDAKİ KARŞILAMAYI UNUTAMAM''

        Ricardinho, röportajının sonunda, unutamadığı bir anıyı da şöyle anlattı:

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa