Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen saldırıdan yeni detaylar! - Son dakika haberi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Küçükçekmece’de, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’a düzenlenen saldırıya ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü hakkında tutuklama kararı verilirken, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

        DHA'nın haberine göre AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın bir dernekte gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' programı sırasında düzenlenen silahlı saldırının ardından biri kadın 4'ü 18 yaşından küçük toplam 26 şüpheli gözaltına alınmış ve şüpheliler dün emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

        REKLAM

        Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edilen 18 yaşından küçük olan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak ceza evine gönderildi. Suça itilen bir çocuk ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra ise savcılık ifadeleri tamamlanan 5 kişi serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklanma talebiyle, 4'ü ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 13 şüpheli tutuklanırken, 4 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

        AZİZ YENİAY: BU OLAY PLANLI BİR TERÖR GİRİŞİMİDİR

        Öte yandan Yeniay'ın ve olay yerinde bulunan 3 polisin adliyede müşteki olarak ifadesi alındı. Saldırının kendisine yönelik gerçekleştiğini beyan eden Yeniay polislerle birlikte şüphelilerden şikayetçi oldu. Bunun yanı sıra saldırı anında araç içerisinde 5 şüphelinin bulunduğu da öğrenildi.

        Yeniay Küçükçekmece'deki silahlı saldırıyla ilgili, düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yeniay, "Saldırıdan bir gün önce bir vatandaş yanıma gelip 'Sizi vuracaklar, hayatınız tehlikede' diye beni uyardı. Biz ciddiye almadık. Gerek emniyet birimlerimizin gerek Cumhuriyet Başsavcılığımızın kanaati, gerek benim kanaatim bu olay, tamamen planlı bir terör girişimi ve tamamen bize yönelik yapılmış, siyasi bir figüre, belediye başkan adayına yönelik yapılmış bir terör girişimidir" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa