Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Opera-Bale Küba'nın ünlü dans grubu Acosta Danga'nın baleti Carlos Acosta Türkiye'de

        Başkent Havana’nın sıcak sokaklarından İngiliz Ulusal Balesi’ne uzanan dans kariyerinin dönüm noktalarını Gazete Habertürk'e anlatan Carlos Acosta, Küba’nın Michael Jackson’ı olma sözünü de yerine getirdi.

        1973’te Küba’da doğan Carlos Acosta, 11 çocuklu fakir bir ailenin en küçük oğluydu. Dans etmeye 9 yaşındayken başladı.

        ‘Bale benim kurtuluşum’

        Ünlü dansçı Carlos Acosta, tır şoförü olan babasının korkusuyla başladığı balenin hayatını nasıl değiştirdiğini şu sözlerle anlattı: “Babam beni resmen bale çalışmaya zorladı. Küba Ulusal Bale Okulu’nda eğitime başladım. En başta sevmedim, çok feminen olduğunu düşündüm. Çok utanıyordum. 16 yaşında çok prestijli bir yarışma kazandım. Ardından ödüller gelmeye devam etti ve 18 yaşındayken İngiliz Kraliyet Balesi benimle kontrat imzaladı. Bale benim kurtuluşumdu.”

        REKLAM

        “Bir gün Küba’nın Michael Jackson’ı olacağım” diyen dansçının hayalleri gerçekleşti. Acosta’nın Havana sokaklarında break dans yaparak başlayan dans aşkı İngiliz Kraliyet Balesi’nin disiplinli sahnesine uzandı.

        Bugün Acosta’nın da yetiştiği Küba Bale Okulu’nda 900 çocuk var. Acosta, “Kübalı dansçıları uluslararası arenada yüksek rekabetin olduğu bir platformda tanıtabilmek istiyorum” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa