Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Kredi kartına düzenleme mi geliyor? Bakan Şimşek'ten kredi kartı için 'limit sınırı' sinyali geldi! - Merak Edilenler Haberleri
        • 1

          Son zamanlarda kredi kartı faiz ve taksitlerine ilişkin birtakım düzenlemeler yapılacağı iddia edilmiş ancak bu iddiaların doğru olmadığı kamuyou ile paylaşılmıştı. 4 Mart günü Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'limit sınırı' sinyali verdi. Peki, kredi kartlarına düzenleme getirilecek mi? İşte, detaylar...

        • 2

          KREDİ KARTI TAKSİTLERİ KALKIYOR MU?

          Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına taksit sınırlaması getirildiğine ilişkin haberlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

          Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasını paylaşan Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

          Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk.

        • 3

          "BİZDEN DUYMADIĞINIZ HABERE İTİBAR ETMEYİNİZ"

          "Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz."

        • 4

          KREDİ KARTINDA DÜZENLEME OLACAK MI?

          Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınına katıldı. Ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunan Şimşek, KKM, ihracatçıya destek, gri liste, kripto para düzenlemesi ve kredi kartlarıyla ilgili önemli ifadeler kullandı ve kredi kartı düzenlemesi hakkında şunları söyledi;

          Kredi kartlarında bankaların limit belirlerken kurallara uyması önemli. Önümüzdeki dönemde sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa