Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Uluslararası Mezun Öğrenciler Veda Programında eğitim için Konya’da bulunan farklı ülkelerden öğrencilerle buluştu.

        Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda ve bayramlaşma programına katılan Başkan Altay, Konya’da çok güzel bir bayram manzarası olduğunu söyledi. Başkan Altay, ümmetin kardeşliğini gösteren en iyi fotoğrafın Konya’da oluştuğunu ifade ederek, farklı ülkelerden öğrencilerin şehirdeki varlığının Konyalılar için çok önemli ve kıymetli olduğunu vurguladı.

        Başkan Altay konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hem şehrimizde birçok farklı kültürü tanıma imkanına kavuşuyoruz hem de sizler bizleri tanıma ve anlatma fırsatı buluyorsunuz. Hepinizin birer kültür elçisi olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de ve Konya’da yaşadıklarınız ülkelerimiz arasındaki kardeşliğin ve dostluğun artmasına vesile olacaktır. Buna en büyük etken sizin burada yaşadıklarınız. Bugün burada sizlerle bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Uluslararası öğrencilerle ilgili birçok faaliyet yürütüyoruz. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya gelerek daha çok istişare etmek istiyoruz. Özellikle düzenlediğimiz hoş geldiniz ve veda programları bunlara güzel bir örnek. Uluslararası futbol turnuvası ve Kılıçarslan Meydanı’nda düzenlediğimiz öğrenci buluşması da çok güzel bir örnek. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız protokolle okullarınızda kendi kültürünüzü anlatıyorsunuz. İnşallah tüm bu yaşananlar ümmetin birlik ve beraberliğine bir vesile olur. Sizler burada bize büyüklerinizin emanetisiniz. Bayramınızı kutluyorum.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa