Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Hasibe Uyğun Küçükkapan, çocukların çok hızlı büyüdükleri ilk 2 yaş ve ergenlikte mutlaka D vitamini takviyesi yapılmasını önerdi.

        Konya Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Hasibe Uyğun Küçükkapan, çok önemli bir vitamin olan D vitamininin kas iskelet sisteminin gelişiminin yanı sıra sinir sistemi, bağışıklık, psikoloji, kalp damar sistemi gibi daha birçok sistemde de etkili olduğunu hatırlattı. Çocukların çok hızlı büyüdükleri ilk 2 yaş ve ergenlikte D vitamini ihtiyacının arttığını dile getiren Küçükkapan, “Özellikle bu dönemlerde D vitamini takviyesi bebeklerde günlük 400 ünite, ergenlerde 600 ünite yapılmalıdır. Bebeklerde D vitamini eksikliğinde raşitizm, bacaklarda eğrilik, baş kısmında aşırı terleme görülür. D vitamini eksik olan çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları ve bronşiolit daha sık izlenir. D vitamini kaynakları süt, süt ürünleri, yumurta sarısı, karaciğer, uskumru, somon, istiridye, balık yağı, ısırgan otu ve mantardır. Ancak gıdalarla günlük ihtiyacın çok az bir kısmı karşılanır ve D vitamini için güneşe ihtiyaç vardır. Ülkemiz için güneş ışınlarının dik geldiği Mayıs Kasım aylarında 1115 saatleri arasında 1520 dakika kollar ve bacaklar açık olacak şekilde güneşlenmek günlük D vitamini ihtiyacını karşılar. Ancak güneşin zararlı etkilerinden korunmak da en az D vitamini almak kadar önemlidir. Güneş çarpmasından korunmak için ince rahat giysiler giyilmeli, şapka ve güneş gözlüğü, güneş kremi kullanılmalıdır. Güneş kremi en az 30 koruyucu faktörlü olmalı ve güneşe çıkmadan en az yarım saat önce sürülmelidir. Çocuklar güneş ışınlarının dik açıyla geldiği saatlerinde yarım saatten fazla güneş altında kalmamalı, güneşten korunmak için gerekli önlemler alınmalı ve bol sıvı tüketilmelidir” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa