Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

        Özselek yayımladığı kutlama mesajında; Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 19 Mayıs tarihinin, bir ulusun yorgun ve yoksul durumdayken, ordusunun silahları ve cephanesi alınmışken, Milli birlik ve beraberlik içinde Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlamış bir şahlanış ve kahramanlığının destanı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “19 Mayıs tarihi, Milli mücadelenin ilk adımlarının atıldığı, milli birlik ve beraberlik duygularımızın harekete geçtiği, yoksulluk ve yorgunluk içinde dört bir yandan işgal edilmiş bir ulusun tekrar ayağa kalkıp doğrulduğu, Milletimizin özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğini gösterdiği, mazlumun zalime direnişinin sembolüdür. 19 Mayıs 1919’da Samsunda verilen mücadele, bir milletin kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı, imanlarıyla, akıl ve kalpleri yeniden dirilmiş bir milletin evlatlarının dönüm noktasıdır. Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin en güçlü göstergesidir. Tarihten silinmek istenen bir milletin, içinde bulunduğu tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin ilk adımıdır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Kutsal vatanımızı ele geçirebilmek için yapılan hain planların çöktüğü, düşmanlarımızın Türk Milletinin iman, inanç ve vatan sevgisiyle mücadelesi karşısında çaresiz kaldığı yeniden diriliş günüdür. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan şahlanışın 99’uncu yılında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm komutanlarımızı, milli birlik ve beraberliğimiz için canını ortaya koyan kahraman askerlerimizi minnetle anıyor, şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başkomutanımızın bu günü hediye ettiği geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve Milletimizin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa