Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi, Kartepe Bilim Şenliği’nde vatandaşları bilim ve sanatla buluşturdu.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Kartepe Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği birlikte bir proje gerçekleştiriyor. Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Kağıt Müzesi, bu kapsamda Kartepe’de düzenlenen “Kartepe Bilim Şenliği”ne katıldı. “Düşünen Gençlik Üretiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Kağıt Müzesi’nin atölyeleri sergilendi.

        Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Kağıt Müzesi, İnsansı Robot Sergileri ve Uygulamaları, 3D Yazıcılar, Yapboz Drone Ürünleri, El Yapımı Kağıt Atölyesi, Ahşap Atölyesi Ürün Sergisi ile Kartepe Bilim Şenliği’ne katıldı. Şenliğe katılan çocuklar, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi standındaki atölye ve uygulamalarla hem eğlendi hem de yeni bilgiler öğrendi. Bilim ve sanatı Kartepeli vatandaşlarla buluşturan SEKA Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Bilim şenliğine katılar çocuklar, SEKA Kağıt Müzesi standında geçmişe yolculuk yaparak geleneksel yöntemlerle el yapımı kağıt imal ettiler.

        Kartepe Bilim Şenliği’nde açılan stantlarda mesleki teknik öğrenme kurumlarının etkinlik, aktivite ve tasarımları; öğrencilerin icatları, bilim ve eğitim ile ilgili olan uygulamalar ve gösteriler düzenlendi. Atölye, laboratuvar çalışmaları ile tematik oyunlar, sanatsal ve kültürel gösteriler, deney gösterileri içeren Kartepe Bilim Şenliği’nde, ayrıca ilçe okullarından katılan öğrenciler de yeteneklerini sergileme fırsatı buldular.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa