Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesi’nin desteği ile Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen helva şenliği, vatandaşların yoğun katılımı ile devam etti.

        İzmit Belediyesi’nin desteği ile Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen helva şenliği, kortej yürüyüşü ile devam etti. Belsa Plaza önündeki şenlikte halk oyunları gösterisi, Makedonya Debre bölgesinden gelen davulcuların şovu, konuşmalar ve helva dağıtımı yapıldı. Etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Altıntop ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

        Helva şöleninde konuşan Başkan Doğan, “Balkanlar bizim için büyük anlam ifade ediyor. Oradaki gönüldaşlarımız, Müslüman kardeşlerimiz bilsinler ki, bir gözümüz, kulağımız hep orada. Oradaki kardeşlerimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Bu sebepledir ki Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın oralardaki tarihi yerlerimize, değerlerimize ve en önemlisi gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize verdiği önem bizim de çizgimiz olmuştur. İzmit Belediyesi olarak Balkanlar’da güzel işler yaptık. Bulgaristan, Yunanistan bölgelerine geziler düzenledik. Yıllardır memleketlerine gidemeyen kardeşlerimizi yeni nesil ile buluşturduk. Üsküp’te, Çayır’da, park ve çeşme yaptık, camimize destek verdik. Jupa da okul yaptık. Bosna Taravning’te spor alanı ve park yaptık. Şehrin kadın doğum çocuk hastanesinin yeniledik” dedi.

        “Hamdolsun Türk milleti güçlüdür” ifadelerine yer veren Başkan Doğan, “Türk milleti geçtiğimiz yıl dünyanın en cömert ülkesi seçildi. Tüm dünyadaki mazlumlara kucak açtık. Açmaya da devam edeceğiz. Rumeli, Balkanlar bizim sevdamız, bizim hasretimizdir. Onların güzel insanları bizim şehrimizin, ülkemizin en sevilen sayılan ve kültürümüze güç kuvvet katan güzel insanlardır. Helva şölenimizin, büyük ve gelişmiş Türkiye’nin birlik beraberlik içerisindeki bu insanlarına önemli katkılar, dostluklar, kardeşlikler sağlamasını diliyorum” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa