Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz ve tüm şehitlerinin adına davet edilen“Bir Yasin de Sen Oku” etkinliğinde okunan Yasini Şerif sayısı 12 bin 186’yı buldu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’un yıldönümünde bir kez daha Kocaeli halkını 15 Temmuz ve tüm şehitler için Yasini Şerif okumaya davet ediyor. 251 şehit için 251 bin Yasin okunması hedeflenen organizasyonda şimdiden 12 bin 186 Yasini Şerif okundu. Geçtiğimiz yıl, 15 Temmuz ve bu topraklar için can veren tüm şehitler için düzenlenen etkinlikte 564 bin 688 Yasin okunmuştu. Şehitler için Yasini Şerif okuma etkinliği bu yıl kendi rekorunu kırması bekleniyor.

        Yasin okumak isteyen vatandaşlar proje kapsamında oluşuturulan internet sitesinden kayıt yaptırabiliyorlar. İnternet sitesine girenler, kaç adet Yasini Şerif okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabiliyorlar. Sitede 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ve fotoğraflarıyla o gece yaşananları anlatan bilgi ve görsellerle etkinlik programı da yer alıyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ÖNDER ve Kocaeli İl Müftülüğü paydaşlığında gerçekleştirilecek programda okunan Yasini Şeriflerin hatim duası, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Milli İrade Meydanı’nda düzenlenecek.

        Geceye katılan vatandaşlar temsili olarak Milli İrade ve Demokrasi nöbeti tutmaya davet edilecek. Sahnedeki LED ekranlardan 15 Temmuz hain darbe gecesinde haber kanallarında verilen haberler, sabah namazına kadar yayınlanacak. Geceye katılan vatandaşlara 15 Temmuz Şehitleri adına şerbet, gülsuyu ve lokma ikram edilecek. Ayrıca tüm katılımcılara alanın çeşitli yerlerine konuşlandırılmış stantlarda Türk Bayrağı, şapka ve tişörtler hediye edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa