Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Belediyesi ve özel bir hastane işbirliğinde KARMEK bünyesinde görev yapan öğretmenlere ilk yardım kursu verildi.

        36 KARMEK öğretmeninin katıldığı eğitimde uygulamalı anlatımın yanı sıra kursta başarılı olanlara sertifika verildi. İlk yardım kursunda özel bir hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Türkan Arslan Eren ve Eğitim Hemşiresi Esra Kubardı tarafından eğitim verildi. Eğitimde hastaya ve yaralıya yapılan bilinçli ilk yardımın hayat kurtarmada ne denli önemli olduğu vurgulandı. Eğitim Hemşiresi Esra Kubardı, Türk toplumunun ‘iyilik’ yapmayı sevdiğini ancak bilinçsiz yapılan müdahalelerin yaralıya ya da hastaya zarar verdiğini belirtti. Acil durumlarda ilk olarak sakin olunması ve hasta ya da yaralının yanı sıra kişinin kendisinin de güvenliğini sağlaması gerektiğini belirten Kubardı, bunlar yapıldıktan sonra mutlaka 112 Acil Servisinin aranması gerektiğini söyledi.

        Seminerde önemli bir soruna da değinen Kubardı, 112 Acil Servisinin gereksiz yere aranmaması gerektiğine vurgu yaptı. İlk yardım eğitiminin verildiği seminerde KARMEK hocalarına kalp masajı ve suni solunum konusunda maket üzerinde uygulamalı eğitim de verildi. Verilen bilgiler sayesinde KARMEK hocaları genel ilkyardım bilgilerinin yanı sıra hastaya acil müdahale yöntemleri, acil servisi aramanın önemi ve yöntemi, organ kopması, yaralanmalar, yanık, donma, kırık çıkıkburkulma, zehirlenme, boğulma gibi durumlarda uygulanacak acil müdahaleleri de öğrendi. KARMEK hocaları kendilerine bu imkanı sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etti

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa