Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakalı Şerif Ramazan ayının 15. günü münasebetiyle Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki 686 yıllık tarihi Orhan Camii’nde ziyarete açıldı.

        Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki 1332 yılında inşa edilen, hutbeye kılıçla çıkılan tarihi Orhan Camii’nde ziyarete açılan Sakalı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sakalı Şerif teravih namazı sonrası görevliler tarafından muhafaza edildiği kutusundan tekbirlerle çıkarıldı. Sergilenen kutsal emaneti gören vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Salavat ve dualar eşliğinde Sakalı Şerif'i görmenin heyecanını yaşayanların bazıları bu anı cep telefonları ile kaydetti.

        “Onun Sakalı Şerif’i ile beraber olmak, sanki onu Medine’de Ravza’sında ziyaret etmek gibi”

        Sakalı Şerif’i görünce duygulandığını ifade eden Ali Fazıl Demir, “Kainatın efendisi Hz. Muhammed’in Sakalı Şerif’ini ziyaret etmek mutlulukların en güzeli tabi ki. Cenabı Hak ‘Biz onu güzel ahlak üzerine yarattık’ buyuyor. ‘Ona salat edin selam edin’ buyuruyor. ‘İki cihanın efendisi’ olduğunu duyuruyor. Onun Sakalı Şerif’i ile beraber olmak, sanki onu Medine’de Ravza’sında ziyaret etmek gibi, duyguların en güzelini yaşatıyor. İslam toplumunda özellikle de Türkiyeİslam geleneğinde peygamberimize olan sevgi ve muhabbetin yeri kelimelerle tarif edilebilecek bir şey değil. Onu yaşamak lazım. Onun sevgisi sevgilerin ötesinde bir şey. Bu manada Müslümanların teveccühü gerçekten takdire şayan. Bu akşam da Orhan Camii’mizde şehrimizin güzide insanları camimizi doldurarak, Efendimizin manevi huzurunda birlikte olmak, gerçekten güzel bir ayrıcalık oldu” dedi.

        “Sakalı Şerif’ini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

        Ceyhun Yalçın ise, “Kocaeli’de Ramazan ayının 15. gecesinde tarihi Orhan Camimizde Peygamber Efendimizin Sakalı Şerif’ini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünün İstanbul’un Fethi’ne denk geldiği için de çok mutluyuz. İzmit’imizi güzide bir fetih camii olan hutbesine kılıçla çıkılabilen tek camisinde böyle bir geceyi yad etmekten dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa