Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sonbahar üretim desteği kapsamında gerçekleştirdiği tohum desteğinin hasatları toplanmaya başlandı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl sonbaharda “TarımHayvancılık Destekleme” projesi kapsamında gerçekleştirilen yem bitkisi tohumu desteğinin hasatları toplanmaya başlandı. Kartepe ilçesi Kullar ile Sarımeşe ve Körfez’in Kalburcu mahallelerinde tohum desteği projesinden yem bezelyesi, tritikale desteği almış olan çiftçilerin hasatları yüksek verimle tamamlandı. Dönümünden ortalama 23 ton verim alan çiftçiler, büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu desteklemelerden ve ürünlerin verim durumlarından memnun kaldı.

        Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri, çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyor. Çiftçiler toprak analizi, yem bitkilerinde gübreleme, yabancı ot mücadelesi çilek yetiştiriciliğinde ilaçlama, gübreleme, ceviz yetiştiriciliğinde ilaçlama ve tarım sigortası konularında bilgilendiriliyor. Bu hizmetle birlikte tohum ve toprak çeşitleri ile ilgili bilgi sahibi olan çiftçiler, daha verimli bir üretim gerçekleştirebiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa