Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Valiliği ve Darıca Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi İskoliye Mektebi, görenleri hayran bırakıyor.

        Kocaeli Valiliği ile Darıca Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2015 yılında tarihi İskoliye Mektebi’nde restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Tarihi Osmanlı dönemine kadar dayanan ve 1875'te yapımına karar verilen İskoliye Mektebi’nin 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde gördüğü hasarın onarılması için başlatılan çalışmada bina, aslına uygun şekilde restore edildi. 1964 yılına kadar eğitimin verildiği İskoliye Mektebi’nin aslına uygun bir şekilde restore edildiğini gören vatandaşlar ise binanın tekrardan aslına uygun yapılmasının çok güzel olduğunu dile getirdiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa