Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Türkiye'nin demokrasisini küçümseyenler, Türkiye'nin demokratik olgunluğunu görmezden gelenler, bu konuda Türkiye'yi eksik görmeye çalışanlar sandıkta öyle bir ders aldılar ki, Türk demokrasisinin ne kadar güçlü olduğunu Türk halkının da ne kadar feraset sahibi olduğunu sandıklar bir kez daha gösterdi." dedi.

        Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Kocaeli'nin İzmit ilçesinde AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, havai fişek gösterisi ve meşaleler eşliğinde kutlama yaptı.

        Işık, burada yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, Kocaeli'nin "Reis"inin, Cumhurbaşkanının yanında olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'la yola devam ettiğini, tüm Türkiye'ye ve dünyaya bir kez daha ilan ettiği söyledi.

        - "Bu zafer Türkiye'yi durdurmak isteyen güçlere karşı verildi"

        Yine tarihi bir anda, tarihi bir günde yepyeni bir başarının hep birlikte kıvancını yaşadıklarını ifade eden Işık, şöyle konuştu:

        "Elde edilen zafer aslında Türkiye'ye durdurmak isteyen güçlere karşı verilen inanılmaz bir mücadelenin sonucudur. Emeği geçen, katkı veren, alın teri döken her bir Kocaelili'ye, her bir insanımıza, her bir teşkilat mensubumuza yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bizimle gece gündüz çalışan il başkan vekilimizin şahsında tüm teşkilatımıza, özellikle, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza ana kadememize, tüm ilçe başkanlarımıza, yönetimlerine, belediye başkanlarımıza, mahalle teşkilatlarımıza, sandık görevlilerimize, gönülden bu davaya hizmet eden tüm kardeşlerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyorum."

        - "MHP ve BBP'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz"

        Işık, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday göstermediğini ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladığını anımsatarak, şöyle devam etti:

        "Bugün sonuçlar net olarak ortaya koyuyor ki, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de desteğiyle Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde görev yapacak ilk cumhurbaşkanı olarak Allah'ın izniyle ve halkın oyuyla tekrar seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi mensubu tüm kardeşlerimize de hassaten teşekkür ediyoruz. Yine aynı şekilde Büyük Birik Partisi mensubu, gönül ittifakında yer alan değerli arkadaşlarımıza hassaten teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Başka partiye oy verdiği halde cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren tüm Kocaeli halkına teşekkür ediyoruz. Ama özellikle hangi partiye oy verirse versin, demokrasinin gereği olarak bugün sandığa giderek demokratik tercihini yapan Kocaeli halkına teşekkür ediyorum."

        - "Türkiye'nin demokrasisini küçümseyenler dersini aldı"

        "Türkiye'nin demokrasisini küçümseyenler, Türkiye'nin demokratik olgunluğunu görmezden gelenler, bu konuda Türkiye'yi eksik görmeye çalışanlar sandıkta öyle bir ders aldılar ki, Türk demokrasisinin ne kadar güçlü olduğunu, Türk halkının da ne kadar feraset sahibini olduğunu sandıklar bir kez daha gösterdi." diyen Işık, şunları kaydetti:

        "Sonuç net mi? Bu sonucun tartışılacak bir yanı var mı? Yok. Birileri hala kem küm etmesin. Sandık öyle bir ayar veriyor ki, sandığın verdiği ayarı hiç kimse inkar edemiyor, hiç kimse sandık sonuçlarından kaçamıyor. Dün mangalda kül bırakmayanlar, bugün dut yemiş bülbüle döndüler. Şimdi yenilgilerine kılıf arasınlar. Yeteri kadar zaten üzgünler, sizden özellikle ricamız sakın ha hiçbir taşkınlığa mahal vermeyelim. Zaten yeteri kadar üzülmüş insanlara sakın ha gönlünü kıracak, kalbini kıracak hiçbir şey söylemeyelim. Sakın ha onları daha da dertlendirecek şeyler söylemeyelim. Onlara sandık sonuçları yetiyor zaten. Sizden ricamız, evlerinize dönerken tam bir sükunet ve vakar içinde dönün. Sakın ha hiçbir şekilde taşkınlığa meydan vermeyin, provoke etmeye çalışanlara asla yüz vermeyin. Birileri bu zaferi gölgelemek isteyebilir. Bunlara fırsat vermeyelim."

        - "2019 yerel seçimleri için çalışmaya başlıyoruz"

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Allah'ın kendilerine yeni bir zafer nasip ettiğini, ne kadar şükredilse az olduğunu belirterek, "Tek burukluğumuz çok az bir oyla 8'inci milletvekilliğini kazanamamış olmak. Onu da kazanabilseydik, muhteşem bir sonuç olacaktı. Elbette neden kazanamadığımızı değerlendireceğiz. Artık yarın sabah 2019 yerel seçimleri için çalışmaya başlıyoruz. Şu anda tüm ilçelerde birinci partiyiz. Şu anda tüm ilçelerde Allah'ın izniyle 2019'da yine belediye başkanlıklarında da ipi göğüsleyen biz olacağız, AK Parti olacak, sizler olacaksınız." şeklinde konuştu.

        AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Erdoğan'a ve partisine oy veren, sandığa gidip demokratik hakkını kullanarak yüksek katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

        Halka hizmet etme noktasında omuzlarındaki yükün arttığını vurgulayan Eryarsoy, "Liderimizi, Genel Başkanımızı, Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nde seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak hep beraber seçtik. Bize bu günleri gösterdiği için Allah'a hamdediyorum." dedi.

        Kutlamalara, Işık ve Eryarsoy'un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti milletvekilleri ve adayları, belediye başkanları ve parti yöneticileri ile binlerce vatandaş katıldı.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa