KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA tarafından organize edilen ve her yıl düzenlenen uluslararası futbol turnuvasıdır. UEFA'ya üye olan tüm ülkelerdeki en iyi takımlar bu organizasyona katılabilir.

Kendi ligini şampiyon, ikinci veya bazı ülkelerde üçüncü olarak bitiren futbol takımları UEFA Şampiyonlar Ligi etkinliğine katılabilirler.

1955 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi, eski adı olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla biliniyordu. 1955 döneminde sadece şampiyon olan kulüpler katılabiliyordu fakat 1991-1992 sezonuyla birlikte değişikliğe giden UEFA, organizasyona lig usulüyle düzenlenen grup aşaması da turnuvaya eklendi. 1992-1993 sezonuyla birlikte ülke şampiyonlarından hariç olarak, ligin ikinci ve üçüncü takımları da organizasyona katılmaya hak kazandı.

Şimdiye kadar turnuvada 10 farklı ülkeedn 22 farklı takım şampiyon oldu ve 12 takım birden fazla şampiyon oldu. Turnuvada en çok şampiyon olan takım İspanya'nın Real Madrid takımıdır. Aynı zamanda İspanya, kazandığı 16 şampiyonlukla kupayı en çok kazanan ülke konumundadır.

Şampiyonlar Ligi Haberleri