KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Real Madrid

Real Madrid CF, 6 Mart 1902 tarihinde İspanya'nın Madrid şehrinde kurulmuştur. İsminde bulunan "futbol kulübü" ifadesine rağmen bir basketbol takımı da mevcuttur.

FIFA'nın 20. yüzyılın en iyi futbol takımı olarak onurlandırılan Real Madrid, tarihi boyunca 32 La Liga, 19 İspanya Kral Kupası, 9 İspanya Süper Kupası, 11 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Kupası, 3 UEFA Süper Kupası, 3 Kıtalararası Kupa ve 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşamıştır.

Kulübün adında yer alan Real kelimesi İspanyolca'da kraliyet anlamına gelir ve bu yüzden logosunda kraliyet tacı bulunmaktadır. Kulübün renkleri eflatun-beyazdır. İç saha maçlarını ise 85 bin kapasiteli Santiago Bernabeu Stadyumu'nda oynamaktadır.

Real Madrid, 114 yıllık kulüp tarihi boyunca hiç küme düşmemiştir. 1950'li yıllarda Avrupa ve İspanya futbolunun en önemli gücü haline gelmiş, 1980'lerde ise kazandığı 2 UEFA Kupası, 5 La Liga Şampiyonlığı, 1 İspanya Kral Kupası, 3 İspanya Süper Kupası Şampiyonluğu ile önemli bir konumda yer almıştır.

Kurulduğu günden beri birçok kez logosunu yenilemiş, 2014'te Abu Dabi Bankası ile olan anlaşması sonrasında Real Madrid logosunda bulunan hac işareti Müslümanlar tarafından tepki toplamıştır ve bunun üzerine Real Madrid, logosundan Arap ülkelerinde olmak üzere haç işaretini kaldırmıştır.

650 milyon dolar gelirle dünyanın en çok gelir sağlayan ve 2013 itibariyle 3 milyar 300 milyon dolar marka değeriyle en değerli futbol kulübü ünvanını almıştır.

Real Madrid Haberleri