KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Levent Kırca

Zeki Levent Kırca, 28 Eylül 1950'de Samsun'un Ladik ilçesinde dünyaya gelmiştir. Tiyatro kariyerine ilk defa 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne alarak adım attı.

Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları gibi kuruluşlarda oyunlarda görev alan Levent Kırca, Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı, Sağlık Olsun, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını yaptı.

Sinemaya ilk defa 1978 yılında Altınşehir filmi ile adım attı ve Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Eski eşi Oya Başar ile beraber Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı tiyatro oyunlarını sergiledi.

1988 yılında tam 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı tiyatro-televizyon programını hazırladı ve Türk televizyon tarihinin en uzun tiyatro-televizyon programı yapımı oldu.

1998'de Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine kendisine Devlet Sanatçısı ünvanı verildi fakat 2015 yılının Nisan ayında tiyatroyu bırakıp siyasete atıldığı iddialarıyla bu ünvan geri alındı.

2015 yılında karaciğer kanseri nedeniyle kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Hayranlarını oldukça üzen hastalığına 12 Ekim 2015 gecesi saat 02:40'te yenik düşerek hayatını kaybetti.

Levent Kırca Haberleri