KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Hande Yener

Makbule Hande Özyener, 12 Ocak 1973 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Erenköy Kız Lisesi'nde başladı fakat liseyi ikinci sınfıta bırakmak zorunda kaldı.

Suadiye'de Mudo mağazasında tezgahtarlık yaparken ünlü sanatçıların sürekli geldiği mağazalarda çalışmak için Ali Alta Moda mağazasında çalışmaya başladı. Tek hedefi Sezen Aksu'ya ulaşmak olan Hande Yener, Sezen Aksu'nun telefon numarasını bularak kendisine ulaşmaya çalıştı fakat bir türlü ulaşamadı. Mağazaya gelen Nilüfer, Şehrazat ve Sertab Erener gibi isimlerden Sezen Aksu'ya ulaşmak için randevu talep ettiyse de geri dönüş olmadı.

Mağazaya gelen Hülya Avşar, şarkıcı olmak isteyen Hande Yener için Sezen Aksu'yla bir randevu ayarladı ve 1993'ün Nisan ayında Sezen Aksu ile görüşmesi sağlandı. Kısa bir süre içinde Sezen Aksu ile birlikte çalışmaya başlayan Hande Yener,  iki yıl boyunca geri vokallik ve asistanlık yaptı. Bar ve gece kulüplerinde çalışmak için Sezen Aksu'nun yanından ayrılan Hande Yener, tam 7 yıl boyunca Türkiye'nin çeşitli mekanlarında sahne aldı.

İlk stüdyo albümü olan Senden İbaret'i Sezen Aksu'nun yanına dönerek yaptığı çalışmalar sonucu 31 Mayıs 2000'de çıkardı. Albümde Altan Çetin'in yazdığı birçok şarkı bulunuyordu ve albümle birlikte iyi bir çıkış yakaladı. 

2004'te çıkardığı Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor albümünü Erol Köse Production etiketiyle piyasaya sürdü. Çıkardığı albümle daha profesyonelleşen Hande Yener, albümüne gelen olumlu tepkiler üzerine başarıya ulaştı. Albümde bulunan Kırmızı ve Acı Veriyor parçaları birçok radyonun müzik listesinde bir numaralı sırada yer aldı.

2007 yılında Hande Yener'in Nasıl Delirdim? albümü satışa sunuldu ve satışa çıkmadan 72 bin ön sipariş ile oldukça adını duyurdu.

1 Kasım 2008'de Avrupa Müzik ile iki albümlük bir sözleşme imzalayan Hande Yener, Mart 2009'da Hayrola albümünü çıkardı ve albümdeki yedi şarkının sözlerini tek başına yazdı. Müzik eleştirmenleri bu albümü oldukça kaliteli bir elektronik müzik olarak değerlendirdi.

Kendisinin "hem dinlemelik, hem de kulüplerde çalmalık" olarak tanımladığı sekizinci albümü olan Hande'ye Neler Oluyor? albümünü piyasaya sürdü. Dinleyicileri Hande Yener'in tarzını değiştirdiğini ve olumlu olumsuz birçok eleştiri sundular. Çıktığı ilk yıl içinde 80 bin kopya satan albüm, Türkiye Resmi Listesi'nde albümdeki "Sopa" şarkısı 4, "Bodrum" şarkısı 1 numaraya yükseldi.

2010'un Eylül ayında Hande'ye Neler Oluyor? albümündeki bazı şarkıların remixlerinden oluşan ve Uzaylı şarkısını içeren Hande'yle Yaz Bitmez albümü piyasaya sürüldü.

2011'de Kral Müzik Ödülleri'nde En İyi Beste ödülü için aday olarak gösterildi.

Eylül 2011'de Teşekkürler albümünü yayınladı ve albümdeki tüm şarkıları Sinan Akçıl yazdı ve bestelerinin tamamını hemen hemen tek başına yaptı. Albüm yayınlandığı ilk yıl içinde 59 bin kopya sattı.

2 Haziran 2014'te Mükemmel albümü yayınlandı ve 50 bin kopya sattı.

Hande Yener Haberleri