KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Gamze Akkuş İlgezdi

1969 yılında İstanbul’da doğdu. İlk öğrenimini Hürriyet İlkokulu, lise öğrenimini Şişli Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde Yüksek Lisans programıyla bitirdi.

1992’de SSK Okmeydanı Hastanesi’nde, hekim olarak göreve başladı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde hizmet içi eğitim programına katıldı ve Çene Cerrahisi Bölümü’nden sertifika aldı. 1999-2001 yılları arasında Okmeydanı SSK Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevini üstlendi.

2009-2014 yılları arasında "Türkan Saylan Tıp Merkezi", "Bahriye Üçok Hasta Konuk Evi", "Kadın ve Aile Sağlığı, Ana Çocuk Sağlığı ve Ergenlik Çağı Fizyolojik ve Psikolojik Destek Merkezi" olmak üzere 3 sağlık merkezi kurdu ve yönetti.

1992’de SSK Okmeydanı Hastanesinde hekim olarak başladığı görevini 1999-2001 yılları arasında aynı hastanede Başhekim yardımcısı olarak sürdürdü. 2009’dan sonra kurduğu Prof. Türkan Saylan Tıp Merkezinde hekimlik yapmanın yanı sıra kurumun Kültür- Sosyal ve Sağlık projelerini hazırlayıp hayata geçirdi. Temel insan hakkı olan sağlık hizmetlerinden toplumun tüm kesimlerinin ücretsiz olarak yararlanması için yerel yönetimlere düşen görev ve sorumlulukları inceledi. Sürdürülebilir sağlık merkezlerinin yaratılmasını sağladı ve uygulamaları modelledi.

Kurucu ve Üye Olduğu STK'lar

1995 – 2009 yılları arasında KESK üyesi
1997 – 2010 yılları arasında Ruhi Su Vakfı kurucu ve üyesi
1999 – 2011 yılları arasında Diş Hekimleri Odası Özlük Hakları Komisyonu üyesi
2009 – 2014 yılları arasında Tüm Bel Sen üyesi
2009 – 2014 yılları arasında Yeditepe Kadın Derneği üyesi
2014- Sosyal Dönüşüm Vakfı Kurucusu ve Vakıf Girişiminin Sözcüsü

Gamze Akkuş İ̇lgezdi Haberleri

  • Kayıp çocuklar TBMM gündeminde

    Gündem, 12 Temmuz 2018

    Kayıp çocuklar TBMM gündeminde

    CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kayıp çocuklar başta olmak üzere çocukların mağdur olduğu sorunların araştırılması ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi. İlgezdi’nin, TÜİK verilerine dayandırdığı istatistiklere göre 2008-2016 yıllarında hakkında resmi olarak kayıp müracaatı yapılan ve güvenlik birimleri ya da vatandaşlar tarafından bulunarak güvenlik birimlerine getirilen çocuk sayısı 104 bin 531. Habertürk muhabiri Fırat Tur'un haberi...

  • Lüks otomobilde infaz! İtiraf geldi

    Gündem, 25 Aralık 2015

    Lüks otomobilde infaz! İtiraf geldi

    Kağıthane'de bir kişi, lüks otomobilinin direksiyonu başında, kafasından vurulmuş olarak ölü bulundu

  • ‘Erkek, şiddeti kadını eğitmenin bir yöntemi olarak görüyor’

    Yaşam, 07 Mart 2015

    ‘Erkek, şiddeti kadını eğitmenin bir yöntemi olarak görüyor’

    Kadına şiddet için erkeklere yönelik eğitim başlatan Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi’nin (SDV) sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, 2 aylık sonuçları anlattı. Buna göre; erkek, şiddeti kadını eğitmenin bir yolu olarak görüyor. Bazı erkekler, şiddetin olumlu yönleri olduğuna inanarak “Yaptım ama eve geldiğimde yemek olması gerektiğini öğrendi” diyor