KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Felipe Melo

Felipe Melo, 26 Haziran 1983'te Brezilya'nın Volta Redonda şehrinde doğdu. Melo, profesyonel kariyerine ülkesinin en köklü futbol takımlarından olan Flamengo'da başladı. 1895 yılının Kasım ayında kurulan ve Brezilya'da 35 milyondan fazla taraftara sahip olduğu bilinen kırmızı-siyahlı kulüpte gösterdiği olağanüstü performans ile henüz 18 yaşında takımın önemli bir parçası olmayı başardı. Profesyonel kariyerine ülkesinin en köklü futbol takımlarından olan Flamengo’da başlayan Melo, 1895 yılının Kasım ayında kurulan ve Brezilya’da 35 milyondan fazla taraftara sahip olduğu bilinen kırmızı-siyahlı kulüpte gösterdiği olağanüstü performans ile henüz 18 yaşında takımın önemli bir parçası olmayı başardı.

Flamengo'da defansif bir rol oynayan Felipe Melo, dönemin en önemli orta saha oyuncularından Leonardo ve Juninho Paulista ile birlikte görev yaptı ve takım savunmasına çok önemli katkıda bulundu. Gösterdiği müthiş performans ile dikkat çeken Felipe Melo, 3 yıllık süreç içerisinde sadece 24 maçta forma şansı bulabilen Melo, 3 kez fileleri havalandırabildi. Bu 26 maçın üç tanesine 2001 yılında çıkan Felipe, bu süreçte bir de gol attı. 2002 yılında ise 21 maça çıkan Melo, 2 gol attı ve takımın önemli bir parçası olduğunu bu sezonda gösterdi. 2003 yılının ise başında sadece 2 maça çıkanbilen Melo, 2003 yılında ülkenin Cruzeiro takımına transfer oldu.

2003 yılında kadrosunda Alex de Souza ve Mert Nobre gibi oyuncular bulunduran Cruzeiro ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. O sezon boyunca mükemmel bir çıkış yapan Cruzeiro takımının defansif anlamda en önemli oyuncusu olan Melo, bu takımda dönemin takım kaptanı ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza ile birlikte takıma en çok katkı yapan isimlerden oldu. Genç yaşına rağmen neredeyse her maçta oynadı ve takımının 37 sene sonra aldığı şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Cruzeiro o sene 100 puan toplayıp 102 gol atarak en yakın rakibi Santos’un 13 puan önünde bitirdi. Melo ise Cruzeiro forması altında 31 maçta forma giydi ve 3 kez ağları havalandırdı. Ayrıca o sezon Campeonato Mineiro ve Copa do Brasil'i de kazanan takımda yer aldı.

2004 yılında Porto Alegre takımlarından Gremio’ya transfer oldu. Burada bir dönem Galatasaray forması giyen Fábio Pinto ve Christian ile de takım arkadaşlığı yaptı. Yirmi dört takımlı ligin son sırasında yer alan Gremio’nun alt lige düşmesini engelleyemedi ve taraftarlar tarafından takımın başarısızlığının baş mimarı ilan edildi. O sezon Gremio forması atında 19 maçta forma giyen Melo, 3 kez ağları havalandırdı.

Felipe Melo, Gremio'nun küme düşmesinden sonra 2005 yılının Ocak ayında bonservissiz olarak İspanya'nın yolunu tutan Brezilyalı oyuncunun yeni takımı Real Mallorca oldu. Bu takımın Arjantinli çalıştırıcısı Héctor Cúper'in dikkatini çekmesi sonucu bu takıma transfer olan Melo, Cuper'in takımında sadece 6 ay kaldı. Brezilyalı ortasaha oyuncusu bu süreç içerisinde 2 maçta forma giydi. 2004-05 sezonunda FC Barcelona deplasmanında 60.dakikada oyuna giren Felipe Melo böylece Avrupa futboluna merhaba demiş oldu ve bu maçta birçok pozisyonda yaptığı müdahalelerle dikkat çekerek göz doldursa da takımının 2-1 mağlup olmasına engel olamadı. Melo, sezon sonunda yaklaşık 2 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Racing Santander'in yolunu tuttu. Avrupa kariyerinin ilk maçına Barcelona karşısında çıkan Felipe, maçın en iyi oyuncularından oldu.

Daha fazla forma şansı bulabileceği bir takıma transfer olan Felipe Melo, yeni takımıyla ilk maçına ligin ilk haftasında Sevilla FC karşısında çıktı ve Stéphane Dalmat, Victor Vitolo gibi oyuncularla orta sahada 90 dakika sahada kaldı. Melo, Manolo Preciado yönetiminde ilk sezonunda istediği süreleri bulmaya başladı. 26'sı ilk 11'de olmak üzere toplamda 33 maçta forma giyen Felipe Melo, her geçen gün uyum sürecini atlatıyor ve Santander takımına fayda sağlamaya başlıyordu. Ligin 17.haftasında kadrosunda Robinho, Ronaldo, Roberto Carlos, David Beckham, Zinedine Zidane gibi yıldızları bulunduran Real Madrid karşısında deplasmanda 27.dakikada ağları havalandıran Felipe Melo böylece ülkesi dışında ilk golünü de kaydetmiş oldu. Racing Santander forması altında geçirdiği ilk yılında 33 maç sonunda 3 gol atan, 10 sarı kart - 1 kırmızı kart gören Felipe Melo, adını yavaş yavaş Avrupa futboluna duyurmaya başladı.

2006-07 sezonu öncesinde ise Öelo'yu transfer eden teknik direktör Manolo Preciado ile yollar ayrıldı ve yeirne Miguel Ángel Portugal getirildi. Melo o sezon ilk maçına 27 Ağustos 2006'da kadrosunda Fernando Torres'i bulunduran Atlético Madrid karşısında çıktı. O sezon ilk golünü 15 Ekim 2006'da CA Osasuna ağlarına atan Melo, Racing Santander’deki ikinci sezonunda 10 ile 23. haftalar arasında teknik direktör Miguel Ángel Portugal tarafından kadro dışı bırakıldı. Ancak 23. haftada tekrar kadoroya alınan oyuncu, sadece 1 dakika şans buldu. O sezon 15 defa sahaya çıkan Felipe Melo, ligde üç kez gol sevinci yaşadı ve Sezon sonunda Almeria’ya transfer oldu.

Melo, Santander deneyiminin ardından tarihinde ilk kez La Liga'ya yükselen Unai Emery’nin teknik direktörlüğünü yaptığı UD Almeria takımına transfer oldu. O sezon ilk maçına ise Ağustos 2007'de Deportivo de La Coruña karşısında ligin ilk haftasında oyuna sonradan girerek çıktı. Almeria forması altında 33 maçta 7 gol atan Felipe Melo, Sevilla karşısında deplasmanda alınan 4-1'lik galibiyette de İspanya'daki ilk ve tek asistine imza attı. Brezilyalı ortasaha oyuncusu ayrıca burada kaldığı süre içerisinde İspanyol vatandaşlığına kabul edildi.

Serie A takımlarından Fiorentina, 2008-09 sezonu öncesinde Felipe Melo’yu kadrosuna katabilmek için 13 milyon euro gibi rekor bir bonservis ödemek zorunda kaldı. 2008 yılının Temmuz ayında İtalyan kulübü Fiorentina'nın yolunu tutan Felipe Melo, Avrupa futbolundaki ilk önemli organizasyonlar ile burada tanıştı. Cesare Prandelli'nin ortasahaya ısrarla istediği Brezilyalı oyuncu yeni kulübünde ilk yılında tüm maçlara ilk 11'de başladı. Fiorentina takımı ayrıca Felipe Melo'nun kariyerinde önemli bir yere sahip oldu.

Brezilyalı ortasaha oyuncusu İtalyan kulübünde gösterdiği performans sonrasında milli takıma seçilirken, Avrupa futboluna kendisini kanıtlamış oldu. O sezon kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına Slavia Prag karşısında ön elme turunda çıkan Melo, Ağustos 2008'de oynanan 2 maçta da 90 dakika sahada kaldı. 2008-09 sezonunda Fiorentina forması ile ilk lig maçında Juventus karşısında çıkan Melo, bu takıma karşı kırmızı kart görse de takımın vazgeçilmezi olmaya devam etti.

Kariyerinde daha önce hiç UEFA Kupası maçına çıkmayan Melo, AFC Ajax ile eşleşen Fiorentina'da ilk kez bu alanda maça çıkmış oldu ve yine her iki maçta da 90 dakika sahada kaldı ve sezonu 29'u lig, 8'i UEFA Şampiyonlar Ligi, 2'si UEFA Kupası, 1'i İtalya Kupası olmak üzere toplamda 40 maçta ilk 11'de sahaya çıktı ve sezonu 2 gol 1 asist ile kapattı.

Felipe Melo gösterdiği olağanüstü performans ile milli takımın yolunu tuttu. Melo, sezon içinde Arsenal’in Emirates Stadyumu’nda Brezilya Milli Futbol Takımı ile İtalya Milli Futbol Takımı arasında oynanan özel maçta ilk kez milli takımda görev aldı ve içinde Arsene Wenger'in de bulunduğu Avrupa'nın birçok önemli Teknik direktörü tarafından takibe alındı. Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger, Melo'yu transfer edebilmek için Fiorentina'ya birçok kez başvurdu fakat Fiorentina, Melo'yu kolay kolay bırakmama kararı almıştı.O dönem Teknik direktörlüğünü Carlos Dunga’nın yaptığı Brezilya milli takımı’nın 2010 Dünya Kupası kadrosuna seçildi.

2009 senesinde Güney Afrika’daki FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda Şampiyon kadronun Orta sahasının en önemli isimlerindendi. Fiorentina Felipe Melo'nun hem ligdeki hem milli takımdaki olumlu performansı üzerine kontratını 5 yıl uzatma kararı aldı ve serbest kalma bedelini 25 milyon euro olarak belirledi. Melo'yu transfer etmek için iki klüp devredeydi bir tarafta Serie A kulübü Juventus ve bir diğer tarafta İngiliz Ligi'nin en önemli takımlarından Arsene Wenger'in çalıştırdığı Arsenal. Arsene Wenger. Arsenal çok istekliydi fakat serbest kalma bedelini ödemeyi göze alan Juventus oldu.

Melo, 2009 yılında 25 milyon euro gibi rekor bir bonservis ile Juventus'a transfer oldu. Sezonun ilk haftasında kadroda bulunmayan Melo, kendi adına ligin ilk maçına ligin 2.haftasında AS Roma karşısında çıktı. Juventus'ta 29 lig karşılaşmasında forma giyen Felipe Melo, sadece 1 kez oyuna sonradan dahil oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 6, UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maçta forma giyen Brezilyalı oyuncu milli takımda 5 hazırlık maçında 90 dakika sahada kaldı. Juventus formasıyla ligde oynadığı ilk maçında (Roma) ağları havalandırmayı başaran Felipe Melo, 15.haftada oynanan Inter maçında 87.dakikada ikinci sarı karttan atılarak Juventus formasıyla ilk kırmızı kartını görmüş oldu. Sezon sonunda Juventus forması altında 40 maçta forma giyen Felipe Melo fileleri 3 kere havalandırdı. 14 kez sarı kart görürken, 2 kere de ikinci sarı kart nedeniyle oyundan atıldı.

2010 yılının yaz ayında Afrika'da oynanan Dünya Kupası için milli takıma çağırılan Melo, bu takımda da gösterdiği kötü performansla başta Juventus FC taraftarı olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekti. Tüm bu eleştiriler altında Brezilyalı ortasaha oyuncusu 2010-11 sezonunda Juventus formasını taşıdı. Bu takım ile ilk maçına Ağustos 2010'da UEFA Avrupa Ligi elemesinde Sturm Graz karşısında çıkan oyuncu, ilk lig maçına ise AS Bari karşısında çıktı ve 63 dakika sahada kaldı. İlk golünü ise 17 Ekim 2010'da Lecce ağlarına yolladı. Sezon boyunca 7 UEFA Avrupa Ligi, 29 lig karşılaşması, 2 İtalya Kupası olmak üzere toplamda 38 maçta forma giyen Felipe Melo bu karşılaşmaların 33'ünde ilk 11'de sahaya çıktı.

1 gol, 1 asistin yanı sıra 9 sarı, 1 kırmızı kartile sezonu tamamlayan Felipe Melo sert eleştirilere maruz kalıyor ve takımda istenmeyen adam konumuna geliyordu. Özellikle Seria A'nın 18.haftasında oynanılan Parma maçında Brezilyalı ortasaha oyuncusunun yaptığı hareket ile büyük tepkilere maruz kaldı. Felipe Melo, ikili mücadele sırasında kendisini yere düşüren ve o sırada kasıklarına basan Massimo Paci'nin suratına tekme atarak oyun dışı kaldı. Sezon sonunda ise Juventus FC kadrousunu Andrea Pirlo, Arturo Vidal ve Emanuele Giaccherini gibi önemli ön libero oyuncularıyla güçlendirdi ve Melo forma şansının azalması nedeniyle takımdan ayrılmak istediğini açıkladı.

Felipe Melo ve takımı Juventus FC, 22 Temmuz 2011 tarihinde 2011-12 yılları için 13 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiralık olarak Galatasaray SK ile anlaştı. Melo aynı gün Galatasaray SK'ın Almanya'da yaptığı hazırlık kampına katıldı ve takımın yeni teknik direktörü Fatih Terim ile tanıştı. Melo, Sezon boyunca başarılı bir performans göstereceğinin sinyallerini Galatasaray'ın kendi sahasında Liverpool FC ile yaptığı hazırlık maçında verdi.

Galatasaray'a ilk geldiğinde Juventus'taki numarası olan 4 numarayı seçen Melo, 10 numaranın sahibi olan Arda Turan'ın takımdan ayrılmasının ardından Galatasaray'ın tarihindeki Metin Oktay ,Gheorghe Hagi gibi önemli oyuncularının da giydiği 10 numarayı aldı. Galatasaray forması ile ilk resmi maçına İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında çıkan Melo, ilk golünü ise 18 Eylül 2011 tarihinde Samsunspor'a 35 metreden attı. Melo, Süper Lig'in ilk 4 haftasında Karabükspor, Eskişehirspor ve Samsunspor maçlarında 3 gol atma başarısını göstermiştir ve yaptığı Pitbull gol sevinciyle taraftarın sevgisini kazanmayı başarmıştır. Bu gollerin ardından bir süre gol atmayan Melo, Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe ile oynanan maçta kasığıyla bir gol attı ve böylelikle ilk derbi golünü kaydetti.

20. haftada Karabükspor, 24. haftada ise penaltıdan Antalyaspor ağlarına attığı gollerle takımına puanları getiren oyuncu olan Melo, Süper Lig'in 26.haftasında Kayserispor'a da 1 gol attı ve bu gol Melo'nun 8 gol ile kariyerinde bir sezonda attığı en fazla gol oldu. Süper final'in son haftasında oynanan ve bir final niteliğinde olan Fenerbahçe maçında 90 dakika sahada kalan Melo, takımının berabere kalarak Galatasaray'ın 18. Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmesinde en büyük pay sahiplerinden olmuştur. Melo bu Şampiyonluk'ta 12 gol ile katkıda bulunmuştur. Sezon sonuna kadar istikrarlı duruşuyla hem ofansif hem defansif katkılarıyla Galatasaray'ın şampiyon kadrosunda yer almıştır.

2012-13 sezonu öncesinde adı birçok Brezilya ve İtalyan kulübüyle anılan Melo için Galatasaray SK'da teklif yapmış ancak ilk teklif kabul edilmemiştir. Bu gelişmelerin üzerine Michael Essien, John Obi Mikel ve Walter Gargano gibi isimlerin gündeme gelmesine rağmen Melo'yu tekrar kiralamak gündeme gelmiş ve 2012-13 sezonunda tekrar Juventus'tan satın alma opsiyonuyla beraber kiralanmıştır. 10 Ağustos 2012 tarihinde Galatasaray'ın resmi sitesinden haber duyurulmuştur. Yapılan açıklamda; Felipe Melo de Carvalho'nun Juventus Football Club S.A.'dan satın alma opsiyonlu olarak geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Oyuncuya 2012-13 sezonu için net 2.900.000 EURO sabit transfer ücreti ve maç başına 25.000 EUR ücret ödenecektir. Juventus Football Club S.A.'ya geçici transfer bedeli olarak 1.750.000 EURO ödenecek olup, Galatasaray'ın 30.4.2013 tarihine kadar bildirilmek kaydıyla 6.500.000 EURO bedelle oyuncuyu satın alma hakkı vardır ifadelerine yer verilmiştir.

Felipe Melo Galatasaray formasıyla ilk maçına Kasımpaşa SK maçıyla çıkmıştır. Melo Süper lig'in 2. haftasında ise Beşiktaş JK deplasmanında ilk 11'de başlamış fakat maçın ilk devresinde topu kendi ağlarına göndermiştir ancak Galatasaray maçı 3-3 beraberlikle tamamlamıştır. O sezon kariyerinde bir senenin ardından tekrar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Melo, ilk maçına ise Manchester United FC karşısında Old Trafford'da çıkmıştır ancak takımı 1-0 mağlup olmuştur. Melo, 24 Kasım 2012 tarihinde ise Sanica Boru Elazığspor maçında Fernando Muslera'nın kırmızı kart görmesi üzerine 89. dakikada kaleye geçmiştir. Maçın 90. dakikasında Melo, penaltıyı kurtarmış ve takımının deplasmandan 0-1 galibiyetle ve 3 puanla dönmesini sağlamıştır.

Melo, Türk Telekom Arena'da oynanan CFR Cluj maçında bir penaltı kaçırmış Galatasaray bu maçtan 1-1 beraberlikle ayrılmıştır. Galatasaray gruptaki ilk puanını bu maçta alırken, maçın ardından tüm grup maçlarını kazanan Galatasaray, Bu aşamadaki son maç olan SC Braga deplasmanında da Melo'nun asistiyle bir üst tura adını yazdırmıştır. Sezon sonunda en yakın rakibinin 10 puan önünde şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray adına, sezonun son bölümünde en iyi oynayan isimlerden biri olan Melo üstüste ikinci şampiyonluğunu yaşadı.

Galatasaray SK'daki üçüncü döneminde bir zamanlar Bülent Korkmaz'ın giydiği "3" numarayı giyeceğini ve "10" numaralı formasını Wesley Sneijder'e vereceğini açıklamıştır. 2013-14 sezonunda hazırlık kampına takımıyla katılan Melo, sezon başında Emirates Kupası'nı kazanan kadroda yer almıştır. İlk lig maçına ise 19 Ağustos 2013 günü Gaziantepspor maçında çıkan Melo, bu maçta penaltı kazanılması ve kendinin takımın 1. penaltıcısı olmasına rağmen topu Burak Yılmaz'a bırakmış ve Burak'da topu ağlarla buluşturmuştur.

O sezon ilk kırmızı kartını ise 5. haftada Beşiktaş JK deplasmanında gören Melo, 2 maç ceza almıştır. Galatasaray'da Fatih Terim ile yollar ayrılmış yerine İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini getirilmiştir. Melo bu sezondaki ilk golünü ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a 23 Ekim 2013'te atmıştır. Melo böylelikle Avrupa kupalarında kariyerinin ilk golünü de atmış olmuştur.

15 Ocak 2014'te 2014 yılının ilk resmi maçına Tokatspor ile oynanan Türkiye Kupası'nda çıkan Melo, 90 dakika sahada kalmış ve stoper mevkiinde görev yapmıştır. Daha sonra Antalyaspor ile oynanan kupa maçında da aynı mevkiide oynayan Melo, 22 Ocak 2014'te ise Elazığspor karşısında kendi mevkiine dönmüştür. 2 Şubat 2014 günü Melo, Bursaspor karşısında Galatasaray formasıyla 100. resmi maçına çıkmış ve hattrick yapan Wesley Sneijder'e ve Emmanuel Eboué'ye 1'er asist yapmıştır.

O sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçta 1 gol, Süper Lig'de 30 maçta 1 gol, 4asist ve Türkiye Kupası'nda finale yükselen takımda 7 maça çıkıp 1 gol atmıştır. Melo Türkiye Kupası finalinde de görev yapmış ve takımı Wesley Sneijder'in golüyle kupanın sahibi olmuştur.

2014-15 sezonunda Atletico Madrid, Honved gibi takımlarla oynanan hazırlık maçlarında süre alan Melo, yeni teknik direktör Cesare Prandelli yönetiminde 25 Ağustos 2014 günü Türkiye Süper Kupası finalinde de ilk 11 başlamış, Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'nın 8 kurtarış yaptığı ve daha sonra maçın adamı seçilmiş, maç uzatmalara gitmiştir. Uzatmalarda da fileler havalanmayınca seri penaltılarda Fenerbahçe'nin 2 penaltısını Muslera kurtarsa da Fenerbahçe kupayı kazanırken, Felipe Melo, Selçuk İnan ve Yekta Kurtuluş ise Galatasaray'da penaltıyı kaçırmıştır. Melo o sezon Süper Lig'de ilk maçında Bursaspor karşısında çıkmıştır. Felipe Melo bu sezon ki ilk golünü 16. haftada oynana Beşiktaş maçında atmıştır.

Galatasaray'da; 154 resmi maça çıktı 18 gol attı ve 12 asist yapan Felipe Melo, 31 Ağustos 2015 tarihinde 3.7 Milyon Euro karşılığında İnter'e transfer olmuştur.

Felipe Melo Haberleri

  • Roberta Melo isyan etti

    Futbol, 05 Ekim 2014

    Roberta Melo isyan etti

    Felipe Melo'nun eşi Roberta Melo, sosyal medya üzerinden veryansın etti

  • Melo ilk formasını kime gönderdi?

    Futbol, 17 Eylül 2015

    Melo ilk formasını kime gönderdi?

    Galatasaray'dan Inter'e transfer olan Felipe Melo, iyi futbolculuğunun yanı sıra vefakar bir insan olduğunu gösterdi

  • Olay Volkan paylaşımı!

    Futbol, 18 Mayıs 2014

    Olay Volkan paylaşımı!

    Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, Erciyesspor mücadelesinin ardından yine tartışma yaratacak bir harekete imza attı

    Galatasaray’ın yıldızı Melo'ya mahkeme şoku!

    Gündem, 05 Nisan 2015

    Galatasaray’ın yıldızı Melo'ya mahkeme şoku!

    Ukrayna'dan İstanbul’a giriş yaptığında bavulunda 2 milyon 406 bin liralık değerli takı ele geçirilen Portekizli Ivo Jorge Soares Monteiro Alves (38) hakkında kaçakçılık suçundan dava açıldı

    Felipe Melo'ya rest!

    Futbol, 09 Temmuz 2015

    Felipe Melo'ya rest!

    Sözleşmesini uzatmak için “Beni isteyen kulüpler var, ayrılacağım” blöfünü oynayan Felipe Melo’ya, Hamza Hamzaoğlu rest çekti: “Geleceksen ayın 20’sinde başlayacak olan ikinci kampa gel, gelmeyeceksen de kendine kulüp bulup ayrıl.”

  • Melo kararını verdi ve...

    Futbol, 03 Ocak 2012

    Melo kararını verdi ve...

    Sarı-kırmızılı takımda adeta yeniden doğan sambacı, İtalya'ya kesinlikle geri dönmeyeceğini söyledi, "Kendimi takımla özleştirdim ve kulübümü çok seviyorum. Zaten onlar da değerimi takdir ediyorlar. Hiç kimse beni Galatasaray'dan koparamaz" dedi

  • "Melo'yu atmalıydı"

    Futbol, 22 Mart 2014

    "Melo'yu atmalıydı"

    HTSPOR Yazarı Bülent Yavuz, Galatasaray-Kayserispor maçını ve hakem Hüseyin Göçek'in performansını değerlendirdi...

  • Sabri: Kırgınlığım vardı

    Futbol, 10 Haziran 2015

    Sabri: Kırgınlığım vardı

    Galatasaray’da şampiyonluk kutlamalarında en son çıkmamasına içerlenen Sabri Sarıoğlu TRT Spor’a konuştu

    Menajerinden flaş açıklama!

    Futbol, 30 Temmuz 2015

    Menajerinden flaş açıklama!

    Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo hakkında menajerinden flaş bir açıklama geldi

    Semih, Chedjou ve Melo'da son durum

    Futbol, 29 Ekim 2014

    Semih, Chedjou ve Melo'da son durum

    Chedjou ve Semih Kaya, taktik çalışmasında yer aldı

  • Melo İnter yolunda!

    Futbol, 29 Temmuz 2015

    Melo İnter yolunda!

    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo Inter yolunda. İtalyan kulübü ile anlaşmaya varan tecrübeli oyuncu için resmi açıklama birkaç gün içinde yapılacak

  • Onur savaşı!

    Futbol, 28 Eylül 2011

    Onur savaşı!

    Galatasaray’da taraftarların daha ligin ilk 4 maçında ‘sevgilisi’ haline gelen Felipe Melo’nun yaptığı müthiş patlamanın ardında yatan ismin Fatih Terim olduğu ortaya çıktı. ‘Pitbull’un kendisi için savaş veren hocası ve onuru için oynadığı belirlendi.

  • "Melo'nun yaptıkları ortada"

    Futbol, 07 Mayıs 2015

    "Melo'nun yaptıkları ortada"

    Galatasaray ile yollarını ayıran Engin Baytar, başta Felipe Melo olmak üzere Türkiye'de birçok futbolcunun kendisinden daha fazla olay çıkardığını ancan o isimlere kimsenin ses çıkarmadığını söyledi

    Ayak bileği kırıldı!

    Futbol, 09 Kasım 2020

    Ayak bileği kırıldı!

    Brezilya'da Palmeiras forması giyen Galatasaray'ın eski yıldızı Felipe Melo'nun ayak bileği kırıldı. Brezilyalı futbolcunun ameliyat edileceği ve sahalara dönmesinin 3-4 ay süreceği belirtildi

  • Önce küfretti, sonra özür diledi

    Magazin, 17 Haziran 2020

    Önce küfretti, sonra özür diledi

    Oyuncu Ceyhun Fersoy, Galatasarayın eski futbolcusu Felipe Melo'ya sosyal medya hesabından küfretti. Melo'nun küfürlü mesajı "Bu kendini sanatçı zanneden şahsiyet, Türk toplumuna hiç mi hiç yakışmıyor" sözleriyle yayınlamasının ardından Fersoy, özür diledi

  • Tarihe geçtiler!

    Futbol, 11 Nisan 2020

    Tarihe geçtiler!

    Futbol... Birbirinden ilginç, birbirinden eşsiz hikayeleriyle sadece bir spor olmaktan çok ötede olduğunu defalarca kanıtladı... Öyle ki yüzyıllardır oynanmasına rağmen, onca hikayeye rağmen hala ona aşık olan bizleri şaşırtmayı başarabiliyor... Futbolun ilginç yanlarından biri de yaşanan çeşitli zorunluluklardan dolayı elde kaleci kalmaması ve kaleci olmayan bir oyuncunun bu görevi devralması... Sizlere oldukça ilginç, tarihe geçmiş bu hikayeleri derledik. İşte hem kaleye hem de tarihe geçen, birbirinden ilginç hikayeler barındıran futbolculardan bazıları

  • Melo Palmeiras'ın yeni kaptanı oldu

    Futbol, 16 Ocak 2020

    Melo Palmeiras'ın yeni kaptanı oldu

    Palmeiras forması giyen Galatasaray'ın eski oyuncularından Felipe Melo, takımda kaptanlığa getirildi ve bu sezon daha çok defansta görev alacağını söyledi.

    "Geri dönmek istiyorum"

    Futbol, 30 Ekim 2019

    "Geri dönmek istiyorum"

    Kariyerini ülkesi Brezilya'da sürdüren Felipe Melo, verdiği röportajda Türkiye'deki günleriyle ilgili konuştu. Wesley Sneijder, Fatih Terim, Didier Drogba'ya dair çarpıcı sözler söyleyen yıldız futbolcu, "Falcao, Galatasaray'a gelmeden bana sordu. Ben de 'Bir dakika bile düşünmeden gidebilirsin' dedim" ifadelerini kullandı. Melo ayrıca Galatasaray'a döneceği günü sabırsızlıkla beklediğini de dile getirdi