KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Eray İşcan

Eray İşcan, 19 Temmuz 1991 tarihinde Zonguldak'ın Kilimli bölgesinde doğdu. Eray, 2005 yılında futbola Kilimli Belediyespor altyapısında yetişti. 3 sezon burada forma giyen oyuncu, 2008 yılının Ağustos ayında, o dönem Galatasaray'ın pilot takımı olan ve TFF 2. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Beylerbeyispor kulübü ile profesyonel sözleşmeye imza attı. Bu takımda ise 2008-09 yılları arasında yetişti.

Murat Kandil yönetimindeki takımda "1" numaralı formasıyla takımın vazgeçilmezi olan Eray, ilk maçına ise İBB karşısında çıktı. Zamanında Ahmet Görkem Görk, Mehmet Eren Boyraz, Veysel Sarı gibi oyucular yetiştiren hatta zaman zaman tekrar Galatasaray altyapısında yollayan Beylerbeyi SK, 2008-09 sezonu ara transfer dönemindeyse o sezon Deplasmanlı Süper Gençler Ligi'nde 15 maça çıkan Eray'ı Galatasaray U-18 takımına yolladı.

Sezonun 2. yarısını Galatasaray'da geçiren Eray, teknik direktör Michael Skibbe'nin talebi doğrultusunda, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın Antalya'daki devre arası kampının kadrosuna Morgan De Sanctis, Aykut Erçetin ve Orkun Usak'ın arkasında, dördüncü kaleci olarak dahil edildi. Ancak daha sonra Galatasaray U-18 takımına yollandı. Mertan Caner Öztürk ve Emre Yüksektepe gibi isimleri bulunduran Recep Yazıcı'nın kadrosunda şans buldu.

Eray İşcan, buradaki ilk maçını 8 Şubat 2009 günü, Anadolu Üsküdar 1908 Spor DSGL takımına karşı Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynadı. Takımı rakibini 8-0'lık bir skorla mağlup ederken, Eray ise kalesini gole kapatıyordu. Yeni takımıyla sezon boyunca 5 maça çıkan Eray, bu maçların 3 tanesindeyse kalesini gole kapattı. Deplasmanlı Süper Gençler Ligi uygulamasının 2009-2010 sezonunda, Bölgesel Gençlik Geliştirme Ligleri (U-18 ligi) uygulamasına, PAF Ligi uygulamasının ise A2 Ligi uygulamasına dönüştürülmesi ile birlikte, o sezon Galatasaray A2 takımı kadrosuna dahil edildi.

Emirhan Ergün'ün arkasında yedek olarak beklediği bu sezonda, ikisi Türkiye Şampiyonası maçı olmak üzere toplam 10 maçta Galatasaray A2 takımı forması giydi. 2010-11 sezonuna ise Tugay Kerimoğlu yönetiminde çıkan Galatasaray'da ilk maçına Eylül 2010'de Eskişehirspor karşısında çıktı ve Anıl Dilaver, Berkin Kamil Arslan ve Mertan Caner Öztürk gibi oyuncuları bulunduran takımı 5-0 gibi farklı bir galibiyetle rakibini mağlup etti. Emirhan Ergün'ün 2010-2011 sezonunda Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı kadrosuna üçüncü kaleci olarak dahil edilmesiyle birlikte, Galatasaray A2 takımı'nın birinci kalecisi konumuna gelen Eray İşcan, o sezon takımın Türkiye A2 Ligi şampiyonu olmasında büyük pay sahibi oldu.

Galatasaray A2 takımıyla gösterdiği performansle beğeni toplayan Eray, 18 maçta forma giydi ve gösterdiği başarılı performansı ile profesyonel takım teknik direktörü Bülent Ünder'in raporu doğrultusunda, 2011 yılının Nisan ayında, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı kadrosuna dahil edildi. 20 Mayıs 2011 günü ise Spor Toto Süper Ligi 2010-2011 sezonu 34. haftasında, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da 2-0 Galatasaray galibiyeti ile sonuçlanan Galatasaray - Konyaspor maçında, kariyerinde ilk kez profesyonel takımın 18 kişilik maç kadrosunda kendine yer buldu ve Ufuk Ceylan'ın arkasında forma şansı bekledi.

Fatih Terim'in 2011-2012 sezonunda Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı teknik direktörlüğü görevine başlaması ile birlikte, sezon öncesi Avusturya'da yapılan hazırlık kampının kadrosunda Aykut Erçetin ve Ufuk Ceylan ile birlikte yer aldı. Ayrıca Eray, Emre Çolak ve Semih Kaya uzun süre sonra Galatasaray A2 takımında A takıma yükselen ilk oyuncular oldular. İtalya Serie A liginin SS Lazio kulübünden transfer edilen Fernando Muslera'nın profesyonel takıma gelmesi ile birlikte, o sezon için de Galatasaray A2 takımının birinci kalecisi olarak görev aldı ve ilk resmi maçına 6 Ekim 2011'de Denizlispor karşısında çıkan Eray, toplam 26 maçta forma giydi. Bu 26 maçın ise 14 tanesinde kalesini gole kapattı.

2012-13 sezonunun başında Eray, Aykut Erçetin'in takımdan ayrılmasının ardından takımın 3.kalecisi oldu. Aykut Erçetin'in profesyonel takımdan ayrılması ile birlikte, teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda, 2012-2013 sezonu için Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı kadrosuna dahil edildi. Profesyonel takım kadrosunda yer aldığı dönemde yaşadığı ilk şampiyonluk, 12 Ağustos 2012 tarihinde Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu'nda Fenerbahçe ile oynanan ve 3-2 Galatasaray galibiyeti ile sonuçlanan TFF Süper Kupa final maçı sonrası kazanılan şampiyonluk oldu.

Futbol kariyerindeki ve Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'ndaki ilk profesyonel maç heyecanını, 27 Kasım 2012 günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Balıkesirspor ile oynanan ve 4-1 Galatasaray galibiyeti ile sonuçlanan Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçının 84. dakikasında Ufuk Ceylan'ın yerine oyuna girerek yaşadı. 19 Şubat 2013 tarihinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanda sol el bileğine darbe alması sonucu sakatlanan Ufuk Ceylan'ın operasyon geçirmesi sonrası, Fernando Muslera'nın arkasında sezonun geri kalanı için, hem Spor Toto Süper Ligi hem de UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelelerinde ikinci kaleci olarak tercih edildi.

İlk Türkiye Süper Ligi maçına, 5 Mayıs 2013 tarihinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın, 4-2 skoru ile galip gelerek şampiyonluğunu ilan ettiği Galatasaray-Sivasspor, Spor Toto Süper Ligi 2012-2013 sezonu 32. hafta maçının 80. dakikasında Fernando Muslera'nın yerine oyuna dahil olarak çıktı. 4-1 devam eden maça 80.dakikada bir gol yese de bir de net pozisyon kurtaran Eray, 2012-2013 sezonu sonunda ise kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu yaşadı.

Eray İşcan, 2013-14 sezonu öncesi hazırlık kampındaki SS Lazio, SSC Napoli ve Malaga CF gibi rakipler ile oynanan 8 maçın 4'ünde forma giydi. 11 Ağustos 2013 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda Fenerbahçe ile oynanan ve 1-0 Galatasaray galibiyeti ile sona eren TFF Süper Kupa final maçı sonrası, tıpkı bir önceki sezon olduğu gibi bir TFF Süper Kupa şampiyonluğunu daha yeniden yaşadı.

2013-14 sezonunun 4. haftasında ise Fernando Muslera'nın ülkesinden gelememesi nedeniyle Süper Lig'de o Antalyaspor ile karşılaşan Galatasaray SK'nün kalesini ilk defa ilk 11'de koruyan Eray, 20.dakikada ise Tita'nın golüne engel olamadı.  Süper Lig'in 5 ile 9.haftaları arasında sakatlığı nedeniyle kadroya giremeyen Eray, Süper Lig'in 10.haftasında oynanan Torku Konyaspor maçıyla birlikte sahalara döndü. Konyaspor maçını Galatasaray 2-1 yenerken, kalecisi Fernando Muslera, Theofanis Gekas ile çarpıştığı bir pozisyon sonrası ayak parmağını kırsa da 90 dakika sahada kaldı. Bu maçtan yalnızca 4 gün sonra FC Kopenhag ile karşılaşacak Galatasaray'da kaleye Ufuk Ceylan'ın geçeceği tahmin edilirken teknik direktör Roberto Mancini, Eray İşcan'ı tercih etti ve Eray ilk Şampiyonlar Ligi tecrübesini yaşadı.  Sivasspor maçında da kaleyi koruyan Eray, kalesinde 1 gol görse de takımı 2 gol attı ve rakibini mağlup etti.

Galatasaray SK, Şampiyonlar Ligi kapsamında Santiago Barnebau stadyumunda Real Madrid CF ile karşılaştı. Bu maçta da kaleyi koruyan Eray, Gareth Bale, Angel di Maria, Alvaro Arbeloa ve Isco'nun gollerine engel olamadı ve takımı rakibine 4-1 mağlup oldu. Bu maçın ardından ise Kasımpaşa SK maçında oynayan Eray, kalesinde Sanharib Malki'nin attığı golü görse de Ryan Babel ve Ezequiel Scarione'ye bir çok pozisyonda gol fırsatı vermedi ve kalesini gole kapattı. Bu maçla birlikteyse takımın as kalecisi Fernando Muslera iyileşti ve formasını tekrar sırtına geçirdi.

Millî takım kariyeri

Eray İşcan, 11 Şubat 2009 tarihinde Finlandiya ile Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nda oynanan ve Türkiye'nin 3-0 galip geldiği özel maçta Türkiye U-18 Milli Futbol Takımı forması giyerek ilk kez milli oldu. U-18 milli takımının yanısıra, U-19 ve U-21 milli takımlarının formalarını da giydi.

Eray İ̇şcan Haberleri