KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Aydın Doğan

Aydın Doğan, 15 Nisan 1936'da Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Erzincan'da, üniversite öğrenimini de Marmara Üniversitesi'nde İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde tamamlamıştır.

Üniversite mezuniyetinin ardından 1958'den itibaren lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makineleri tüccarlığı, nakliyecilik ve müteahhitlik yapan Aydın Doğan, 1974'ten sonra da İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetin Kurulu Üyeliği'nin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi oldu.

1979'da Milliyet gazetesini satın alarak ilk defa medya sektörüne yönelmiş, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı olmuştur. 1998'de Tokyo'da organize edilen Dünya Yayıncılık Birliği topnaıtsında Türkiye'den ilk kez seçimle Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen kişi oldu.

1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi. Girne Amerikan Üniversitesi'nden ve 2000 yılında da Ege Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanını aldı.

2004'te Dünya Gazeteciler Briliği toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirilen ilk Türk oldu. 1996'da Aydın Doğan Vakfı'nı kurdu ve kültür, eğitim ve sosyal alanlarda yaptığı çalışma ve projeleri tek bir alanda topladı.

Ardından kendisinin ve aile fertlerinin ismini taşıyan sekiz okul yaptırdı. Kurduğu Doğan Medya Grubu ile; Meydan, Gözcü, Son Çağrı, Posta, Hürriyet, Radikal, Fanatik, Referans ve Hürriyet Daily News gazetelerini, aynı zamanda Kanal D ve CNN Türk'ün de aralarında bulunduğu 21 televizyon kanalını bünyesine kattı.

Aydın Doğan Haberleri