KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Arda Turan

Türk futbolunda üstün başarılarıyla önemli bir kariyere sahip olan Arda Turan, 30 Ocak 1987 tarihinde İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde dünyaya geldi. Babası Türk Hava Yolları'ndan emekli, annesi ev hanımı ve kardeşi oyuncu olan Arda Turan, lise eğitimini Fatih ilçesindeki Şehremini Lisesi'nde tamamlamıştır.

Adnan ve Yüksel Turan'ın ilk çocuğu olan Arda, futbol kariyerine doğduğu Bayrampaşa'nın Altıntepsi mahallesindeki amatör bir kulüp olan Altıntepsi Makelspor'da 10 yaşındayken oynamaya başladı. Çocukluğunda sokakta futbol oynamaya başlayan Arda,doğduğu mahalledeki arkadaşlarıyla birlikte oynadıkları orta-kafa-gol oyununun,orta ve pas yeteneğinin gelişmesinde önemli rol oynadığını ve dar sokaklarda futbol oynamasının da futbol tekniğini geliştirdiğini ifade etmiştir. Arda'nın futbol yeteneğine güvenen ailesi en büyük destekçileriydi.

Küçüklüğünden beri hayranı ve fanatiği olduğu Galatasaray takımında oynamak en büyük hayaliydi.”Bir gün saha'da antreman yaparken sahada biri gördü ve hayalimi sordu bende birgün Galatasaray'da oynamak olduğunu belirttim bana bir kart verdi ve seçmelere gitmemi söyledi bende o kartı götürerek seçmelere gittim yer kalmamış bir şekilde zorla girdim,o gün Galatasaray takımına seçildim.” ifadesinde bulundu ve Galatasaray’ın alt yapısında oynamaya başladı.”Hayat bir denge üstüne kuruludur,ben hayatı hep öyle görürüm” diye belirten Arda playstation ve tavla oynamayı,gezmeyi ve yaşamayı çok sevdiğini belirtti.

2000 yılında katıldığı Galatasaray seçmelerini kazandı ve 4 yıl boyunca Galatasaray alt yapısında forma giydi.Bu süre içinde 56 lig maçına çıktı ve 17 gol attı. Turan, kendi ifadeleriyle topa sahip olmayı, çabuk kaybetmemeyi ve maçın 90 dakika olduğunu unutmamayı, Galatasaray'daki teknik direktörü Gheorghe Hagi 'den öğrendi.

Galatasaray forması ile ilk resmi maçına 22 Ocak 2005 tarihinde Bursaspor ile oynan Türkiye Kupası maçına çıktı.Profesyonel olduktan sonra bir süre Galatasaray alt yapısında forma giydi. Galatasaray’ın PAF takımında dört yıl boyunca forma giyen futbolcu, Türkiye Milli Takımı ile de genç yaşta tanıştı. 2002 yılında, 16 yaş altı Milli Takım gençler kadrosunda kendisine yer buldu ve 2006 yılında Türkiye A Milli takımının kadrosuna girene kadar gençler takımında oynadığı toplam 79 maçta 15 gol atmayı başardı.

Turan, 2005-06 sezonunun ilk yarısı geride kaldığında Galatasaray'da forma şansı bulamamıştı. Kulüp tarafından tecrübe kazanması için Süper Lig'de mücadele eden Vestel Manisaspor'a, €500.000 ücretle kiralık olarak verildi.Vestel Manisaspor’da 99 numarayla oynayan Arda ilk maçına,Ankaragücü ile oynanan Süper Lig karşılaşmasında çıktı. Bu karşılaşma, profesyonel futbol yaşantısında ilk on birde başladığı ilk maç oldu. Maçın 53. dakikasında hem kulüp kariyerindeki hem de Süper Lig'deki ilk golünü attı. Vestel Manisaspor'un 18 Mart 2006 tarihinde Denizlispor'u 4-2 mağlup ettiği Süper Lig maçında, kariyerindeki 2. golünü attı. Galatasaray'a şampiyonluk yolunu açan, Vestel Manisaspor'un 5-3'lük Fenerbahçe galibiyetinde 2 asistlik performans gösterdi. Arda Turan, Galatasaray'a daha hazır bir halde dönmek amacıyla 1 sezon daha Vestel Manisaspor'da kiralık olarak oynamak istemesine rağmen,Fenerbahçe maçında kendisini izleyenler arasında bulunan Galatasaray başkan yardımcısı Adnan Polat'ın beğenisini kazandı ve onun talimatıyla bir sonraki sezon Galatasaray'a tekrar döndü. Turan, 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Vestel Manisaspor'da toplam 15 maça çıktı ve 2 gol kaydetti.

Vestel Manisaspor'da geçirdiği yarım sezonda Galatasaraylı yöneticiler ve teknik ekip tarafından beğenilen Turan, 2006-07 sezonunda Galatasaray'a döndü. 4 Ağustos 2006 tarihinde Ankaraspor ile deplasmanda oynanan ve 1-1 biten Süper Lig maçının 46. dakikasında Hasan Şaş'ın yerine oyuna dahil olarak, 2006-07 sezonunda sarı-kırmızılı forma ile ilk maçına çıktı. 9 Ağustos 2006 tarihinde Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Mladá Boleslav ile oynanan 5-2 kazanılan karşılaşmada, 2 gol atıp 1 asist ile tamamlarken, attığı bu gol hem Galatasaray forması altındaki ilk resmi golü hem de bir Avrupa kupası maçında attığı ilk goldü. 4-0 galibiyetle tamamlanan Kayserispor karşılaşmasında ise ilk on birde başladı. Maçın 44. dakikasında attığı gol, Galatasaray formasıyla Süper Lig'deki ilk golü oldu.Arda Süper Lig’de oynadığı Galatasaray takımında çıktığı 127 maçta toplam 29 gol attı.

Milli takım ile 16 yaş altı kadrodan başlayarak uzun bir ilişkisi olan Arda Turan, Türkiye A Milli Futbol Takımı ile beraber ilk defa, 2008 yılında sahaya çıktı. 25 Mayıs 2008 tarihindeki Türkiye-Uruguay maçında ilk resmi golünü atan Turan, 11 Haziran 2008 tarihinde oynanan İsviçre-Türkiye maçında attığı son dakika golü ile maçın adamı seçildi. A Milli Takım ile beraber sahaya çıktığı 34 maçta toplam 5 gol’e imza attı.

Arda,2008 Temmuz ayında İspanyol dergi Don Balon tarafından "Dünyanın En İyi 100 Genç Oyuncusu" listesinde 8’inci sıraya uygun görüldü. Arda Turan, yardıma muhtaç çocuklara ve vakıflara; Özellikle "Türkiye Böbrek Vakfı" ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) organizasyonlarında sık sık yer almaktadır. 2009 yılından bu yana sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Sinem Kobal ile birlikte olan Arda Turan 2012 yılının Ocak ayında nişanlandı fakat aralarında geçen anlaşamamazlıklar yüzünden 2013 yılının sonlarında ayrıldılar. 2012 yılında oyuncu ve model Paris Hilton ile birlikte bir giyim firması reklamında oynadı.

Arda Galatasaray'da gösterdiği başarılardan sonra 2011 Ağustos ayında Atletico Madrid'le 4 yıllık sözleşme imzaladı ve Galatasaray bu transferden 12 Milyon Euro bonservis bedeli aldı. Oynadığı ilk sezonda 11 numaralı formayı giyen Arda, 2012-2013 sezonunda ise 10 numaralı formayı giydi. Arda, Atletico Madrid'de ilk golünü UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic'e karşı atmıştır, La Liga'daki ilk golünü ise 11 Aralık 2011 tarihinde oynanan ve 4-2 kaybedilen RCD Espanyol deplasmanında 82. dakikada atmıştır.

Arda, Madrid ekibiyle birlikte 9 Mayıs 2012 tarihinde Avrupa Ligi final maçında Athletic Bilbao ile oynanan ve Atletico'nun 3-0 kazandığı maç ile birlikte, Türkiye dışından bir kulüple Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan 2. Türk futbolcu olmuştur.

Atletico Madrid takımında forma giyen Arda 31 Ağustos 2012 tarihinde Chelsea takımıyla oynanan Süper Kupa maçında 4-1 Atletico Madrid'in galibiyeti ile bitirerek Süper Kupa'yı kaldırma başarısı göstermiştir.

Futbol hayatında üstün başarılarıyla dünyaca tanınan Bayrampaşanın altın çocuğu Arda Turan 2015-16 sezonu öncesinde 41 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında dünyanın en büyük kulübü olan Barcelona'ya transfer oldu ve en pahalı Türk oyuncu unvanını elde etti.

Arda Turan Haberleri

  • Yılın çifti seçildiler

    Magazin, 07 Mart 2024

    Yılın çifti seçildiler

    Arda Turan ile Aslıhan Turan, bir üniversitenin öğrencileri tarafından 'Yılın Çifti' seçildi. Ödül törenine katılan Turan çifti, gururlu olduklarını belirterek kendilerini bu payeye layık görenlere teşekkür etti. Arda Turan, röportajı sırasında göndermede de bulundu

  • "Dostumuzun doğum gününü kutladık"

    Magazin, 11 Şubat 2024

    "Dostumuzun doğum gününü kutladık"

    Arda Turan, eşi Aslıhan Doğan Turan ile birlikte Etiler'deki bir mekândan çıkarken görüntülendi. Turan, "Arkadaşlar iyi akşamlar. Yakın bir dostumuzun doğum günü vardı ona katıldık. Herkese iyi geceler diliyoruz" dedi

  • Ünlülerin AVM turu

    Magazin, 03 Ocak 2024

    Ünlülerin AVM turu

    Televizyon, müzik ve spor dünyasının ünlü simaları alışveriş turu yaparken objektiflere yansıdı

    Arda Turan’la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

    Gündem, 19 Aralık 2023

    Arda Turan’la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

    Seçil Erzan davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Eski milli oyuncu Arda Turan’ın 33 milyon TL’den sonra 2 Milyon TL daha kredi çektiği tespit edildi. Soruşturmayı sürdüren savcılık, öncelik Arda Turan’a verilip 13 Nisan günü saat 11.00’da hazır edilmesi istendi. Ancak polis ekipleri söz konusu tarihe kadar Arda Turan’a ulaşamadıkları belirlendi

    Kimler, kimleri dolandırdı?

    Magazin, 03 Aralık 2023

    Kimler, kimleri dolandırdı?

    Seçil Erzan olayı, günlerdir gündemin ilk sıralarında yer alıyor. İlk kez Habertürk tarafından gündeme getirilen 'Fatih Terim Fonu' adı altındaki dolandırıcılık olayı akıllara Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük dolandırıcılık faaliyetlerini getirdi? Kimler, kimleri dolandırdı? Dolandırıcılıktan suçlu bulunanların akıbeti ne oldu?

  • Arda Turan: Açıklama yapmayacağım

    Gündem, 29 Kasım 2023

    Arda Turan: Açıklama yapmayacağım

    Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası gündemdeki yankıları sürüyor. Bankacı Seçil Erzan tarafından dolandırılan Arda Turan, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili olarak bir paylaşımda bulundu

  • "O konulara hiç girmeyelim"

    Magazin, 23 Kasım 2023

    "O konulara hiç girmeyelim"

    Aslıhan Doğan Turan, Bebek'te objektiflere yansıdı. Turan, eşi Arda Turan'ın eski banka müdürü Seçil Erzan tarafından 13 milyon 900 bin dolar dolandırılmasıyla ilgili sorulara "Lütfen ben o konulara hiç girmeyeyim. Benim konuşmam hiç doğru olmaz" sözleriyle karşılık verdi

  • İstanbul turu

    Magazin, 16 Ekim 2023

    İstanbul turu

    Atletico Madrid'in Teknik Direktörü Diego Simeone, eski öğrencisi Arda Turan'ın çalıştırdığı Eyüpspor'un antrenmanını ziyaret etmişti. Simeone, sonrasında ailesiyle birlikte İstanbul turu yaptı

    Atletico'nun Türk aşkı!

    Futbol, 23 Mayıs 2015

    Atletico'nun Türk aşkı!

    İspanya takımlarından Atletico Madrid, Gökhan Töre'yi 5 milyon Euro'luk bir bedelle kadroya katmak istiyor

    Arda düğün alışverişinde!

    H. Bunu Konuşuyor, 09 Nisan 2015

    Arda düğün alışverişinde!

    Milli futbolcu gelinlik alışverişi yaptı

  • Arda Kafe

    H. Bunu Konuşuyor, 19 Nisan 2015

    Arda Kafe

    Arda Turan, yeni açacağı kafe için kolları sıvadı...

  • Serenay Sarıkaya, Arda Turan'ı kızdırdı!

    H. Bunu Konuşuyor, 24 Aralık 2014

    Serenay Sarıkaya, Arda Turan'ı kızdırdı!

    "Beni gülünç duruma düşürdü"

  • Sürprize hazır olun!

    Futbol, 07 Ekim 2011

    Sürprize hazır olun!

    Hiddink, Almanya maçı öncesi temkinli konuştu. Panzerler karşısında 1 puanın önemini vurgulayan Hollandalı hoca “Galibiyet zor ama sürpriz yapabiliriz” dedi

    Arda Turan'a misilleme

    Fiskos, 04 Eylül 2014

    Arda Turan'a misilleme

    Arda Turan'ın aşk dedikodularından sonra İbrahim Çelikkol Sinem Kobal'la fotoğrafını paylaştı

    Arda yüzünden tatile çıkamıyor!

    Fiskos, 01 Temmuz 2014

    Arda yüzünden tatile çıkamıyor!

    Tatile gitmeyen Sinem Kobal, Arda Turan'ın Madrid'e dönmesini bekliyor

  • "G.Saray finale kadar gidebilir"

    Futbol, 06 Kasım 2014

    "G.Saray finale kadar gidebilir"

    Atletico Madrid’in yıldız oyuncusu Arda Turan, İsveç’te Malmö’yü 2-0 yendikleri Şampiyonlar Ligi maçından önce açıklamalar yaptı

  • Arda Turan annesinden fırça yedi

    Şipşak, 02 Temmuz 2014

    Arda Turan annesinden fırça yedi

    Sahur vakti denize girince...

  • Ayrılıyorlar mı?

    H. Bunu Konuşuyor, 02 Temmuz 2013

    Ayrılıyorlar mı?

    Sinem kınada Arda alyanssız Survivor’da

    "Aklını kullan F.Bahçe’ye gel"

    Futbol, 27 Mayıs 2011

    "Aklını kullan F.Bahçe’ye gel"

    Emre Belözoğlu , Selçuk İnan’ın aklını çelmeye çalışsa da başaramadı...